Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri Erdélyből Magyarországr...

Megéri Erdélyből Magyarországra költözni?

Figyelt kérdés

Erdélyi magyar vagyok és egyetem befejezés után tervezünk a barátnőmmel kiköltözni Magyarországra.

Itt az a felfogás hogy minnél nyugatabbra annál jobb, persze tudom azt is hogy sehol sincs kolbászból kerítés. Itt magyarok egyre kevesebben vannak és idővel(15-20) év múlva idegennek érezném magam otthon mert eltűnik a nyelv és a szokásunk és a románok se fognak nézni jó szemmel. Gazdagsági téren is jobb hisz az életszínvonal magasabb. Románok és magyarok egyaránt azt mondják jobban megéri mint itt.

A tervünk az hogy költözzünk Budapest mellett valami településre(Budaörs, Budakalász stb) és ingázzunk be Pestre hogy menjünk munkába, viszont ez nincs leszögezve.

Mi a véleményetek? Mit tudtok tanácsolni? Esetleg más településeket mit ajánlotok?

Köszönöm előre is annak aki vette a fáradságot hogy olvassa el a kérdésemet és válaszait is.

2016. márc. 24. 08:12
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Persze, írhatsz privátban. :)
2018. júl. 1. 15:11
 32/34 anonim ***** válasza:
Van olyan ismerősöm, aki két éve érkezett Erdélyből. Mivel a pénze kevés volt, nem is nézett kis lakást vagy házat Budapesten. Agglomerációban (20 km-re) talált egy kis téglaházat, azt felújította és beköltözött, de kocsit is kellett vennie a bejáráshoz. Nem bánta meg, most már az élettársa is vele van.
2018. júl. 3. 11:57
 33/34 anonim ***** válasza:

Ígértem egy véleményt, mint 1990 óta Magyarországon élő erdélyi.

Nagyon röviden: csak akkor éri meg ideköltözni, ha van valami induló tőkéd. A szegény emberek itt (is) egymást marják (lehet épp ez a célja a mostani rendszernek, mert így lehet őket kordában tartani), tehát, ha szegény emberként ideköltöztök, csak tönkre teszitek a magatok (és esetleg gyerekeitek) életét.

Ha nincs pénzetek, akkor inkább valamelyik gazdagabb országba érdemes menni, elvállalni bármilyen munkát, dolgozni éjjel-nappal, és mondjuk 5 év után lehet azon gondolkodni, hogy Magyarországra költöztök, ott ingatlant vásároltok, bár a további megélhetés/munkahely problémája még mindig élő lesz.

2018. júl. 26. 11:38
 34/34 anonim ***** válasza:

Nagyon szar bejárni a csúcsforgalomban. Amiket te leírtál, az napi kb.3 óra dugó, ha 9to5 job.

Én kijöttem, és most nagyon gondolkodom, hogy rosszul tettem-e, lehet, hogy igen, még nem tudom.

Mindenesetre először el kell menni nyugatra, világot tapasztalni, hogy aztán megtanuld értékelni az otthont. velem ez megtörtént, jártam már más országokban is.

2019. nov. 30. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!