Megéri Erdélyből Magyarországra költözni?
Erdélyi magyar vagyok és egyetem befejezés után tervezünk a barátnőmmel kiköltözni Magyarországra.
Itt az a felfogás hogy minnél nyugatabbra annál jobb, persze tudom azt is hogy sehol sincs kolbászból kerítés. Itt magyarok egyre kevesebben vannak és idővel(15-20) év múlva idegennek érezném magam otthon mert eltűnik a nyelv és a szokásunk és a románok se fognak nézni jó szemmel. Gazdagsági téren is jobb hisz az életszínvonal magasabb. Románok és magyarok egyaránt azt mondják jobban megéri mint itt.
A tervünk az hogy költözzünk Budapest mellett valami településre(Budaörs, Budakalász stb) és ingázzunk be Pestre hogy menjünk munkába, viszont ez nincs leszögezve.
Mi a véleményetek? Mit tudtok tanácsolni? Esetleg más településeket mit ajánlotok?
Köszönöm előre is annak aki vette a fáradságot hogy olvassa el a kérdésemet és válaszait is.
Ígértem egy véleményt, mint 1990 óta Magyarországon élő erdélyi.
Nagyon röviden: csak akkor éri meg ideköltözni, ha van valami induló tőkéd. A szegény emberek itt (is) egymást marják (lehet épp ez a célja a mostani rendszernek, mert így lehet őket kordában tartani), tehát, ha szegény emberként ideköltöztök, csak tönkre teszitek a magatok (és esetleg gyerekeitek) életét.
Ha nincs pénzetek, akkor inkább valamelyik gazdagabb országba érdemes menni, elvállalni bármilyen munkát, dolgozni éjjel-nappal, és mondjuk 5 év után lehet azon gondolkodni, hogy Magyarországra költöztök, ott ingatlant vásároltok, bár a további megélhetés/munkahely problémája még mindig élő lesz.
Nagyon szar bejárni a csúcsforgalomban. Amiket te leírtál, az napi kb.3 óra dugó, ha 9to5 job.
Én kijöttem, és most nagyon gondolkodom, hogy rosszul tettem-e, lehet, hogy igen, még nem tudom.
Mindenesetre először el kell menni nyugatra, világot tapasztalni, hogy aztán megtanuld értékelni az otthont. velem ez megtörtént, jártam már más országokban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!