Megéri Erdélyből Magyarországra költözni?
Erdélyi magyar vagyok és egyetem befejezés után tervezünk a barátnőmmel kiköltözni Magyarországra.
Itt az a felfogás hogy minnél nyugatabbra annál jobb, persze tudom azt is hogy sehol sincs kolbászból kerítés. Itt magyarok egyre kevesebben vannak és idővel(15-20) év múlva idegennek érezném magam otthon mert eltűnik a nyelv és a szokásunk és a románok se fognak nézni jó szemmel. Gazdagsági téren is jobb hisz az életszínvonal magasabb. Románok és magyarok egyaránt azt mondják jobban megéri mint itt.
A tervünk az hogy költözzünk Budapest mellett valami településre(Budaörs, Budakalász stb) és ingázzunk be Pestre hogy menjünk munkába, viszont ez nincs leszögezve.
Mi a véleményetek? Mit tudtok tanácsolni? Esetleg más településeket mit ajánlotok?
Köszönöm előre is annak aki vette a fáradságot hogy olvassa el a kérdésemet és válaszait is.
Sztem nem jó ötlet.
Egyrészt itt azért sokan nem szeretik a bevándorlókat, még akkor sem, ha azok egyébként magyarok. Nem igazán befogadó ez a nemzet, ezt be kell látni.
Másrészt itt sem igazán jó az élet, így aki teheti Németországba, Angliába megy.
Nektek is ezt tudnám tanácsolni.
Nem ajánlom a Magyarországra való kiköltözést. A magyarországi magyarok pökhendiek, lenézik és utálják az erdélyieket. (Tisztelet a kivételnek!)
Jobb "magyarnak" lenni Erdélyben (vagy bárhol), mint "románnak" lenni Magyarországon!
Hát ja, szerintem vagy maradj vagy Ausztriáig meg se álljatok...
És nem azért, mert nem csípem a külhoniakat.
Kipróbálhatjátok, hogy milyen Magyarországon.
Ne nagyon hallgass az emberekre. Sajnos a balliberális hazaáruló csürhe nyomja, hogy milyen rossz nekünk, holott fellett számolva a munkanélküliség Magyarországon. Gyakorlatilag munkaerőhiány van.
Nyíregyháza, Miskolc,Kercskemét, Győr, Tatabánya, Székesfehérvár. A nagyobb ipari központokban lasszóval fogják mind a melósokat, mind a mérnököket. A főváros televan lehetőségekkel.
Folyamatosan mondják, hogy milyen rossz az egészségügy, pedig elég a googleben rákeresni a kórháznév + fejlesztés szóra. Milliárdokat nyomnak az egészségügybe. Aki szidja, az még nem járt Erdélyben, Kárpátalján, Szlovákiában, Horvátorszában, Lengyelországban kórházban...
A pesszimizmus az nagy baj Magyarországon. A magyar pesszimista, és erre most nagyon rájátszik a hazaáruló balliberális ellenzék.
Ha nem tetszik nálunk, akkor simán tovább mehettek. Ausztria, Németország, Franciaország...
# 7
Le lehetne szokni erről a hazaárulózásról!
Anyukám ultrahangos, röntgenes vizsgálatra 3 hónappal későbbre kapott időpontot, alig tud járni a fájdalomtól.
Aki nemtalál állást és nem fogadja el a közmunkát, az kiesik a rendszerből, nem számolják bele a munkanélküliek közé. Így lett felszámolva a munkanélküliség. De csak papíron.
(Kb 2 közmunkás fizetése kell egy albérlet kifizetéséhez.)
Aki azt írja, hogy minden rendben, annak kívánom, hogy rokkanjon le, majd rájön, hogy eltörölték a rokkantnyugdijat.
Meg hohgy valamelyik hozzátartozója legyen magatehetetlen beteg. Vagy otthon ápolhatja az ember bármi állami támogatás nélkül vagy havi 2-300e ft-ért el tudja helyezni privát szoc/idősotthonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!