Megéri Erdélyből Magyarországra költözni?
Erdélyi magyar vagyok és egyetem befejezés után tervezünk a barátnőmmel kiköltözni Magyarországra.
Itt az a felfogás hogy minnél nyugatabbra annál jobb, persze tudom azt is hogy sehol sincs kolbászból kerítés. Itt magyarok egyre kevesebben vannak és idővel(15-20) év múlva idegennek érezném magam otthon mert eltűnik a nyelv és a szokásunk és a románok se fognak nézni jó szemmel. Gazdagsági téren is jobb hisz az életszínvonal magasabb. Románok és magyarok egyaránt azt mondják jobban megéri mint itt.
A tervünk az hogy költözzünk Budapest mellett valami településre(Budaörs, Budakalász stb) és ingázzunk be Pestre hogy menjünk munkába, viszont ez nincs leszögezve.
Mi a véleményetek? Mit tudtok tanácsolni? Esetleg más településeket mit ajánlotok?
Köszönöm előre is annak aki vette a fáradságot hogy olvassa el a kérdésemet és válaszait is.
Nem mennénk Magyarországra hogy tartsanak el minket.Nem azért mennénk hogy legyünk munkanélküliek, mert az lenni itt is lehet simán.
Az hogy a magyar állam mibe fekteti bele pénzét az nem a mi dolgunk és nem a mi hibánk viszont ha már szóba került akkor örvendjünk is neki mert próbáljuk a régi magyar határon belüli kincseket megmenteni(ami megmaradt belőlük).
Amilyen lehetőségeket kínál az ország annak kapaszkodunk. Egyetértek azzal hogy Ausztria, Németország, Franciaország, Anglia jobb választás lenne a megélhetés szempontjából de akkor hol érzed otthon magad? Csupán ez a probléma itt is. Fogy el a magyar, tűnnek el az iskolák, öregszenek az emberek és nincs fiatalság.
Tudjuk azt is hogy a magyarok nem épp jó vendég fogadók viszont az ember csak talál egy magához vonzó társaságot és van pár barátom Pesten is(akikkel élőben is kommunikáltam, nem csak interneten).
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kitartás!
A baliberális kicsinyes embereket kerüld! Boldogabb az élet nélkülük!
"de akkor hol érzed otthon magad"
En erdelyi vagyok, es kizarolag Erdelyben tudom magam otthon erezni. Es meg akkor is igy lenne, ha Erdelyt 100%-ban hottentottak laknak.
Tobbszor voltam Budapesten, es minden volt, csak "otthonos" nem. En ott ereztem magam idegennek. Egyaltalan nincs jelentosege, hogy ott tortenetesen magyar nyelvet beszelnek. Magyar kulturat sem nagyon tanalsz ott, mindenfele kulturat ar arcodba nyomnak, csak magyart nem.
# 15
Milyen "magyar kultúrát" hiányolsz?
Az a fő gond, hogy nem találnak a multik munakerőt? Hát persze, ÓCSÓ munkaerő kell nekik! Negyedannyi fizetésért, mint amennyit nyugaton fizetnek ugyanazért a munkáért. Világos, hogy a képzett munkaerő elment oda.
Ezt nézd meg, 15 ezres béremelést követelnek a munkások, vajon miért? Ja mert a MULTI csak a rabszolgamunkát ismeri, minél kevesebb fizetésért minél több munkát. Nekem sem tetszik Budapest, se az agglomeráció belső része, mert túlzsúfolt és élhetetlen, 18-20 km-ről pedig bejárni nem egyszerű, de lehetséges. És én budapesti születésű vagyok.
Mindenkinek megvan a véleménye ebben az ügyben de van pár hozzáfűzni valóm:
-Nem mindegy hól élsz Erdélyben. Van ahol több a magyar és van ahol kevesebb. A szülővárosomban egyre kevesebben vannak mert nagyjából mind öregek. Annyian nem leszünk hogy tudjuk fenntartani iskoláinkat, szokásainkat, kulturánkat és nyelvünket, sajnos.
- Másodsorban: Budapesten, igen, sok a multikulturalizmus viszont aki Pesti vagy aki nem ismeri a magyar történelmet az csak elsétál a sok szép és fontos épületek mellett anélkül hogy tudja. Sok szép épület, múzeum, látnivaló van Budapesten tehát van bőven magyar kultura csak az ember kell tudja hogy hól keresse.
És természetesen ha ott leszünk, nem azokra fogunk halgatni akik elitélnek minket mert Erdélyiek vagyunk hanem keressük az értelmesebb embereknek a szférája keretébe kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!