Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri Erdélyből Magyarországr...

Megéri Erdélyből Magyarországra költözni?

Figyelt kérdés

Erdélyi magyar vagyok és egyetem befejezés után tervezünk a barátnőmmel kiköltözni Magyarországra.

Itt az a felfogás hogy minnél nyugatabbra annál jobb, persze tudom azt is hogy sehol sincs kolbászból kerítés. Itt magyarok egyre kevesebben vannak és idővel(15-20) év múlva idegennek érezném magam otthon mert eltűnik a nyelv és a szokásunk és a románok se fognak nézni jó szemmel. Gazdagsági téren is jobb hisz az életszínvonal magasabb. Románok és magyarok egyaránt azt mondják jobban megéri mint itt.

A tervünk az hogy költözzünk Budapest mellett valami településre(Budaörs, Budakalász stb) és ingázzunk be Pestre hogy menjünk munkába, viszont ez nincs leszögezve.

Mi a véleményetek? Mit tudtok tanácsolni? Esetleg más településeket mit ajánlotok?

Köszönöm előre is annak aki vette a fáradságot hogy olvassa el a kérdésemet és válaszait is.

2016. márc. 24. 08:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
40%

Ne hallgass a sok idiótára. Magyarország élhető hely,persze azt elismerem hogy tőlünk nyugatra jobb az életszínvonal, de ha elvégzed az egyetemet biztosan találsz olyan állást amiből normálisan meg lehet élni.

És kétlem, hogy itt utálnák a magyarokat.

2016. márc. 27. 09:29
 22/34 anonim ***** válasza:
30%
A bölcs embernek nincs szüksége tanácsra, a bolond meg úgysem fogadja meg.
2016. márc. 27. 10:07
 23/34 anonim ***** válasza:
35%
Budapest élhetetlen, piszkos, zsúfolt és büdös. Kivéve a turistáknak szánt programokat és helyszíneket. A többi messze nem más, mint lepukkant házak tömege, rengeteg drogos és részeg bűnözővel. Tudod ugye, kikkel? Este se a feleséged, se más nő ne járkáljon egyedül, mert megtámadják. Vannak ugyan elit negyedek, de te azt nem tudnád megfizetni. Ne gyertek ide! Itt születtem, mégis útálom, vidéki kisebb városokban azért sokkal jobb a helyzet.
2016. márc. 27. 13:16
 24/34 anonim ***** válasza:
10%
Budapesthez kepest Györ jobb alternativa. Márr sok bp.-i költözött at oda, pont azert, amit az elöttem szolo is megpenditett.
2016. márc. 27. 20:44
 25/34 anonim ***** válasza:
Győrben a közlekedés minden reggel ugyan olyan katasztrofális, mint BP-en . Rengetegen költöztek a környező falvakba , autóval járnak munkába így minden városba vezető úton minden reggel dugó van. Ráadásként várost elvágja két vasútvonal amiken csak pár helyen van felüljáró. Egyébként jó hely, mindent megtalálsz.
2016. márc. 28. 07:29
 26/34 anonim ***** válasza:
9%

A 'ruch hour' minden europai nagy varosban ugyanaz. Ezt bele kell kalkulalni, es elöbb kell elindulni, akkor nem kesik el az ember a munkabol.

Munkalehetöseg szempontjabol, Györ nagyon jo, lakhatas szempontjabol (arakban) nincs különbseg Bp. es Györ között.

2016. márc. 28. 09:16
 27/34 anonim ***** válasza:
A budapesti agglomeráció belső településeit tönkretette a lakóparkozás, minden talpalatnyi helyet beépítettek. A külső (16-20 km) már sokkal jobb, pl. a Dunakanyar mindkét oldala, olcsóbb, élhetőbb. Nem jellemző a lakóparkozás, inkább 500-800 m2 körüli egykori hétvégi telkek ezek, sokszor kis téglaházakkal. Nem drágák, de aki Budapesten dolgozik, az sokat utazhat és itt is beállnak a bevezető utak.
2016. márc. 28. 09:50
 28/34 anonim ***** válasza:

23!

Nekem a dél pesti külsö kerületek élhetönek tünnek.

Meg nem mondanád, hogy bp vagy vidéki kisváros.

Ezek a lepratelep vagy az elitnegyedhez tartoznak szerinted?

Csak a közlekedés a cumi.

2016. márc. 28. 11:24
 29/34 anonim válasza:
70%

Először nézzétek meg, milyen munkalehetőségeitek lennének, esetleg vidéki városokban is. Sajnos tényleg Budapesten van a legtöbb állásajánlat, de néhány vidéki város sokkal élhetőbb. Lakásvásárláshoz inkább a budai oldalt ajánlanám, bár az drágább. Pesten Zuglo még egy kedvelt környék, Dél-Pesttel viszont vigyázni kell, ott talán Pesterzsébetnek vannak viszonylag jó részei (tapasztalatból mondom). A mindennapos ingázás nagyon fárasztó, én 2 évet szenvedtem így, mivel nem csak a város határáig kell eljutni, de bent is órákat kell utazgatni. Mindenképpen pár km-re fekvő településeket válasszatok, esetleg olyat, ahova kijár bkv (Budaörs, Gyál,stb.)

Én tavaly nyáron jártam Erdélyben, gyönyörű hely, és az emberek is sokkal kedvesebbek, vendégszeretőbbek. Ti ugyanolyan magyar emberek vagytok, szerintem, aki értelmesebb, az nem különböztet meg titeket, és szívesen lát benneteket. Nem minden a pénz, az is fontos, amit te említettél, hogy hol érzed magad otthon.Ki lehet menni persze diplomával mosogatni Angliában, de ott nem fognak megbecsülni, és te is rosszul éreznéd magad. Itt viszont a többség elfogadna, persze, ahogy a válaszokból látszik, vannak, akik szerint "elveszitek előlünk a munkát", de ezekkel az emberekkel egyszerűen kár foglalkozni, akárki lehetsz, nekik lesz problémájuk veled. Viszont figyelmeztetlek, hogy semmi sem garantálja, hogy nem lesz honvágyatok, nehéz még a saját országunkon belül is elköltözni.

2016. márc. 30. 00:15
 30/34 anonim ***** válasza:

Ha még aktuális a dolog, szívesen leírom a tapasztalataimat.

1990 óta Budapesten élő erdélyi vagyok.

2018. jún. 30. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!