Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Házvásárlást ti hogy csináltát...

Házvásárlást ti hogy csináltátok? Neten kerestétek, vagy hogy találtátok meg a megfelelő otthont?

Figyelt kérdés
Fél éve keresek eladó házat, több megye is szóba jöhet a lényeg, hogy Dunántúl legyen. Ti hogy találtátok meg a megfelelő otthont?
2016. febr. 14. 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Valamivel konnyebb dolgunk volt, tudtuk, hogy mely keruleteket akarjuk, mekkora lakast es mennyi penzunk van ra. Bementunk a dh-ba es egy het mulva eladtuk a mienket es ra egy hetre vettunk egy ujat.

Ingatlan.com stb mar nem jatszott, 2 eve se talalkoztunk ott valos hirdetessel sajnos, mikor a kisebb lakast vettuk:/

2016. febr. 14. 21:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Neten. Pl. ingatlan.com is. Van ott valós hirdetés bőven, főleg ingatlanosok által hirdetettekkel van a gond. Eladáskor hirdettem ott is (máshol is), ingatlanosokat amennyire csak lehet kerülöm) sok rossz tapasztalatom volt velük.
2016. febr. 14. 22:54
 3/13 A kérdező kommentje:
Mi a gond velük?
2016. febr. 14. 23:17
 4/13 anonim ***** válasza:

Neten néztünk, falvakat jártunk, embereket kérdeztünk... Eszement sok ideig tartott s végül lett egy házunk minden falutól jó messze, amit 90%-ban át kellett építtetnünk s ráköltöttük az árát még egyszer :D De ennél jobbat nem találtunk, a másik helyről muszáj volt eljönnünk s a kilátás, fekvés szép. Nem bántuk meg.

Nekünk Észak-Fejér kellett, lehetőleg Fehérvár közelében, nem valami olcsó környék, mit mondjak. Az én ingatlanaim Hajdú-Biharban voltak, ott alacsonyabbak az árak, úgy látszik.

2016. febr. 14. 23:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Fél év alatt adta el az ingatlanos a régi házat, de az idő alatt kb, 30 házat néztünk meg, féltucatnyi településen. Nem és nem ment, a mienk elkelt és 60 napon belül ki kellett volna költözni, egyiknél eljutottunk a szerződésig, de az meggondolta magát. Végül a neten találtunk véletlenül egyet, másnap megnéztük és megvettük. Nem bántuk meg.
2016. febr. 15. 00:47
 6/13 anonim ***** válasza:

Mi a 13.házat vesszük most meg, Pécs-Vasas.

Ingatlanbazáron találtuk.

2016. febr. 15. 10:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Kérdező: elég sok gondom volt velük, egy részét itt is leírtam:

www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-eladas__6723107-melyik-ingatlan-ceg-a-legnagyobb-nalunk

2016. febr. 15. 10:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan csak kiteszik a kapura, hogy eladó. Ha ez a ház meredek hegyoldalon van, szűk mellékutcák vannak, a helyzet esélytelen, legfeljebb a helyi kutyasétáltatók járnak arra.

De éppen ezért érdemes végig járni, illetve a helyieket is megkérdezni. Sok esetben a kocsma a jó, ott mindig, mindent tudnak. Az biztos, hogy 10-12 ház megtekintése az átlag, de van, aki a negyvenediket veszi meg végül. Mindnek van valamilyen hibája, hibátlant nem lehet találn i.

2016. febr. 15. 13:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok: lemaradt, hogy Budapest budai külső kerületeiben, illetve a környező agglomerációban rengeteg az osztott vagy osztatlan közös. Ezeket nem szabad megvenni, állandó viták és pereskedés melegágya. Ráadásul itt minden drága is. Kicsit távolabb már elfogadható.
2016. febr. 15. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:
#7-es vagyok: #9-esnek igaza van, közös nem jó, én is belefutottam nem 1x. Az eladók elbagatellizálták, majd amikor utánanéztem, kiderült, hogy nagyon gázos. Hapl. osztatlan közöst veszel, akkor a társtulajdonosok szerződésben meg tudnak egyezni, hogy ki melyik rész használja kizárólagosan. De: ha valaki eladja a részét, az új vevőre nem érvényes a szerződés. Magyarán rá kell venni, hogy írjon alá egy hasonlót, na erre nincs garancia, hogy az újnak jó lesz az előző tulaj szerződése. Ettől kezdve jogosan úgy használja a Te részedet is ahogy akarja.
2016. febr. 15. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!