Csináltatok már olyat, hogy kihúztok egy répát a földből, még nem elég nagy, visszadugjátok ugyanoda, és visszanyomkodjátok a földet?
Ha a földed olyan, lehet, hogy megmarad.
És ha kíméletesen ásóval fordítottad ki, és nem kihúztad, hogy az összes hajszálgyökér beleszakadjon a földbe, amin a tápanyagot szívta.
De a növekedésben rendesen visszavetetted, az biztos. Soha nem hallottam még arról, hogy sárgarépát palántázott volna valaki. (Bár lehet, ez az én hiányosságom!)
Hát nem is a palántázás volt a célom. :)
Még elég kicsik, mert későn vetettem.
Egy része közepes nagyságú, ezeket tettem a húslevesbe.
A nagyon piciket meg visszadugtam.
De olyan rossz, fás íze volt ezeknek a közepeseknek is, vajon mitől lehet? Nem is ettük meg.
Egy héttel korábban bablevesbe tettem szintén a közepeseket, abban meg nagyon finom volt, egyáltalán nem volt fás ízű.
Ha leszeded a leveleket azonnal, a középső kivételével, és szorgalmasan öntözöd, meg fog maradni a többség.
Sárgarépát ugyan még nem palántáztam, de zöldséget szoktam. Ha az átteleltetésre szánt sor hiányos, akkor a sűrű részből pótolom.
a visszadugás után, és azóta is miinden nap, elég nagy mennyiségű vízzel locsolok.
így a répa körüli esetlegesen lyukas föld sárrá változott, és kitöltötte az űrt.
a kis vékony oldalgyökerek vagy nem sérültek nagyon, vagy mégsincs akkora jelentőségük.
az a lényeg, hogy 1 db elszáradt, a többi ugyanolyan, mintha hozzá sem nyúltam volna. szóval megoldható a dolog, ha valaki hasonlóan járna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!