Így már csináltatok térkövet otthonra?
Nem rossz a megoldás elsőre, valami hülyeség van ebben, s csak én látom? Mert végül is a végeredmény ugyanaz, s ez sokkal egyszerűbbnek tűnik.
tény, h kellene, de sztem a hatását nem rontaná el, ha 16-20m2-es kockánként (asszem vhogy úgy kellene talán, nemtom már) nyomnál bele egyet, nem?
Vagy úgy már csúnya lenne?
Szerintem is itt csak mintát nyomnak.2 ember ezt sablont nem tuja még 5.6 cmre sem tökéletesen belenyomni a betonba .
A térkövek meg tömöritve is vannak .
Nekem van egy műanyag nyomóminta szettem, 7 vagy 8 darabos, fogantyús. Egymásba passzolós, lehet vinni a mintát tovább, egy ember is elég hozzá. Bele kell óvatosan taposni a betonba a felületi víz beszívódása után (persze zsaluolajjal be kell spriccolni, hogy ne ragadjon bele) A szürke halszálkás térkövet imitálja. Természetesen kell dilatációs hézag. Ez a járdáknál (120-140 cm szélességnél) csak egy flexszel vágott vájat, szilikongumival kitöltve. Nagyobb felületeknél több napig betonoztam és a zsalu oldalához 5 mm vastag habfóliát tettem, majd másnap a zsalut elvéve a habfóliához betonoztam hozzá. A felfelé kiálló felesleget végül sniccerrel levágtam.
Ha Debrecen nincs messze neked, majd ha jó idő lesz, kölcsön tudom adni a nyomó szettet. Illetve el lehet jönni megnézni, hogy egyáltalán tetszik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!