Purhab tetőszigetelés? Csináltatok már ilyet?
1995-ben épült házat vettem 2011-ben. Sajnos a tetőtér nagyon rossz hőszigetelésű volt, így a belső felújítást végző cég elvállalta azt is, hogy 15 centis kőzetgyapottal leszigeteli a tetőteret. Minden munka jól sikerült (lépcsők, burkolatok, parkettázás, fűtéskorszerüsítés, padlófűtés, festés stb.) csak a tetőtéri hőszigetelés nem. A tetőtér lambéria mennyezetén befújt a kinti hideg, ha nagy szél volt, a tetőtér átszellőzött. A kőzetgyapot kidobott pénznek bizonyult, mert a párazáró fólia nem lett korrektül alátéve.
Mivel a téli hónapokra 100 ezer forintos fűtésszámláim voltak, éreztem tennem kell valamit. Nomeg éppen a tetőtéri fürdőszoba volt a leghidegebb.
Ekkor találkoztam a neten az acéllemez.hu honlapon a fújt zárt cellás habbal.
Kicsit macerás volt összeegyeztetni, hogy egy ács csapat ugyanakkor érjen rá, amikor a fújók, de megérte a szervezést. A 15 centis kőzetgyapotot kidobtuk, és a tetőtér mennyezete a cseréptér felől le lett fújva 7 cm-es zárt cellás purhabbal. Az ácsok nyitották a cserepeket, a fújók fújtak.
Megszűnt az átszellőzés, és nem csak a fűtésszámla feleződött meg, de a komfortérzet is klasszisokkal javult. A mennyezet felületi hőmérséklete elérte a belső hőfokot. Szóval én nagyon elégedett vagyok a technológiával.
Értem..kiváncsi lennék, hogy mondjuk minőségileg mennyivel jobb mint más megoldás...mindenki 10 év garanciát ad rá...valóban annyira jó?
Köszönöm a válaszokat!
Az #1/7 - nek mondanám, hogy szedje össze a gondolatait mielőtt baromságokat írogat.
Mi az hogy
"""Az ácsok nyitották a cserepeket, a fújók fújtak."""
Aki ilyet ír, az életében soha nem látott még szórt/fújt PUR szigetelést. Meg kell nézni egy ilyen PUR szórást a youtube-on, és azonnal kiderül, hogy kamu az egész. Mi az hogy nyitogatták a cserepet ?! Aláfújtak a cserepezés alá ? Jah, gondolom látatlanba fújkáltak be a cserép alá, és ha véletlen többet fújtak, akkor a megdagadt hab megemelte a cserepeket. Arról nem beszélve, hogy a habot mindíg nagyjából szemből kell fújni, és nem árt látni, hogy mennyit fújnak a felületre. Gondolom az ács térdelt a tetőn, a fújó mellette térdelt a tetőn, tömlővel a kezében, és várta, hogy nyíljon a cserép.... Ha kívülről, a cserépoldalról fújják, akkor le kell szedni az összes cserepet, és még ez sem elég, mert az összes lécet is le kell szedni, és úgy lehet telibe fújni a szarufaközöket. Viszont nem tudom mekkora dőlésszögű tetőről van szó, mert egy 45 fokos tetőn megállni lécezés nélkül a kaszkadőrnek is becsületére válik, nem egy egyszerű melósnak. De #1/7 biztosan a cirkuszból hozatott volna artistát, (ha így csinálták volna) csak, hogy saját magának az isopoly.hu-nak reklámot csináljon. A habot biztosan nem #1/7 fújja, de valószinűleg építkezést se látott még, mert nem írna ekkora baromságot. Ha valami gaz is a történetből, akkor inkább rendesen meg kellett volna csinálni a kőzetgyapot szigetelést, ugyanis az is qrvajó, csak rendesen meg kell csinálni.
A kőzetgyapot élettartam szempontjából örök élet, a PUR-t nem tudom, a jó minőségűek biztosan nagyon tartósak. Hőszigetelés szempontból a PUR-nak annyi előnye van, hogy a szerkezetén belül nem cirkulál a levegő, míg egy szálas szerkezetű szigetelőanyagnál a szálak között is van levegőmozgás, ami ugye tudjuk, hogy nem jó. A szálas szigetelés külső oldalára minden esetben páraáteresztő fóliának kell kerülnie, hogy a szigetelés szálai közül ne tudjon szabadon kiáramolni a levegő, viszont a párának el kell távoznia kifelé, azaz mindig a hideg oldal felé.
Nyolcaska, egyes, leülni.
Egyébként nem a cserép alá fújnak, hanem leszednek egy sávot a tetőről, majd szigetelés után a cserepekt visszateszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!