Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha egy jelzáloghiteles lakást...

Ha egy jelzáloghiteles lakást a bank árverezni kezdene, milyen áron indítja azt?

Figyelt kérdés

Van a kikiáltási árnak valami köze az ingatlan pillanatnyi állapotához, vagy a korábbi vételárat/becsült értékét veszik alapul valamilyen módon, ami a hitelszerdődés megkötésekor alakult ki?

Ha felújítok egy lakást, amit megvettem, akkor sem fogják többért megpróbálni eladni?

Mit tehetek ingatlan vásárlásakor, hogy egy ilyen kellemetlen (és valószínűtlen) eseményből a legtöbbet hozhassam ki?

2015. okt. 10. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

A rajta lévő jelzálog és a végrehajtás költségének együttes összegén kezdik a licitet. Borítékolhatóan messze lesz a végső ár a valós piaci értéktől.

A felújítás nem fog lényegesen emelni az áron.

Az utolsó kérdésed nem értem.

2015. okt. 10. 09:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Az első jól írta.

"Mit tehetek ingatlan vásárlásakor, hogy egy ilyen kellemetlen (és valószínűtlen) eseményből a legtöbbet hozhassam ki?"

Ismerőst oda küldesz,hogy verje fel az árat,csak ennek 2 veszélye van.

1. Megnyeri.

2. Ha értékes az ingatlan,akkor lesznek ott csúnya bácsik,akik finoman jelzik,hogy távozzon,mert leszúrják.

2015. okt. 10. 10:11
 3/10 A kérdező kommentje:

Ez lényegében azt jelenti, hogy ha veszek egy lepukkant lakást, és vagyok olyan ostoba, hogy felújítom, mielőtt visszafizettem volna a hitelt, akkor duplán bukhatok, mert nem számít bele a majdani vételárba az a pár millió, amit rákölt az ember.

Meg azt is jelenti, hogy a banki átverási rendszer szinte nyíltan támogatja a lakásmaffiát. Nem értem még, hogy miért teszik, ha a bank és hiteles együtt sokkal többet is kaphatna az ingatlanért.

2015. okt. 10. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
A bank elsősorban a saját beletett pénzét szeretné visszakapni, a te érdekeidet nem fogják nézni. A második hülyeséget írt, mivel már csak és kizárólag elektronikus árverés van, így kizárt hogy bárkit is bárki fenyegessen, hiszen senki nem tudja, ki a többi licitáló. Jelenleg azonban az a helyzet, hogy mindenki ingatlanba akarja tenni a pénzét, így az árveréseken is irreális árakon mennek el az ingatlanok, tehát van rá esély, hogy jóval értéke felett viszik el az árverésre kikiáltott ingatlant. Éppen múltkor licitáltam egy ingatlanra, 18-ról indult, reálisan olyan 24 körül ért, én ki is szálltam már az elején, mert volt két ember akik teljesen megőrültek, végül 36-ért ment el. :D Ami nevetséges ár volt érte, mert ebből a pénzből szinte már két lakást is lehetett volna venni azon a környéken.
2015. okt. 10. 17:22
 5/10 anonim ***** válasza:

#4-es

Ehhez kapcsolodva lenne egy kerdesem.

Ahhoz, hogy valaki licitalhasson, nem kell elöre - a licitalas elött - X összeget befizetni, pl. a kikialtott ar, X%-at?

Nem gondolom, hogy minden jött-ment licitalhasson kenye-kedve szerint,

Üdv.

2015. okt. 11. 16:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak aki regisztrálva van, és a 10% előleget befizette, az licitálhat. Ha ő nyeri meg az árverést, akkor ez a pénz nem jár vissza, a maradékot pedig 60 napon belül kell megfizetnie. Amennyiben nem ő nyert, úgy a pénzt természetesen visszautalják neki.
2015. okt. 11. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm a valaszt. Igy van ez Nemetorszagban is, ezert tamadt fel bennem a ketely, hogy ez Magyarorszagon olyan 'egyszerüen' menne, mint azt a hozzaszolo leirta.

2015. okt. 11. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs mit nagyon szívesen. Látszik, hogy a második válaszoló nincs tisztában hogy megy az árverés, ezért írt valótlan dolgokat.
2015. okt. 11. 22:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Jelentheti ez az egész azt, hogy ha elárvereznék a lakásomat, akkor sem kell nagyon aggódnom, mert elég sokan vesznek részt az on-line árverésen, és mégis jó (értsd: a valós piaci érték közelében, esetleg felette) fog elmenni?
2015. okt. 12. 01:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez több dolgon is múlik, legfőképpen például azon, hogy hol található az ingatlan. Most mindenki ingatlanba fekteti a pénzét, a jók baromi gyorsan elmennek és magas áron.
2015. okt. 12. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!