Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megvegyuk a regi hazat hitelre?

Megvegyuk a regi hazat hitelre?

Figyelt kérdés
Alberletbe lakunk, aminek a beret hamarosan megemelik. Van egy elado haz 25000 euroert, amibol nem egesszen 10000 euro megvan.A sporolt penzunkre vehetnenk egy ketszobas panelt, nem tudjuk eldonteni hogyan jarnank jobban, ha veszunk egy apnelt es nincs reszlet, vagy hazat amit ujitani is kell es kolcsont venni. Nekem minden almom egy haz viszont felek a hiteltol.

2015. júl. 31. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez pont egy olyan kérdés, amit senki más nem tud eldönteni helyetted.

Én meghalnék a panelban, pedig laktam ott, de már kertesben lakom.

Nincs is közvetlen szomszédom, mindenem a csend.

Hol van ez egyébként, hogy euro-ban számolsz, és 7,5 millió ft-ért családi házat kapsz?

Dolgoztok mindketten?

Persze, hogy nem kellemes érzés, ha van egy hiteled, de nem kifizeted ugyanazt a pénzt albérleti díjra minden hónapban?

4,5 M ft lakáshitelre pedig nem egy vészes összeg, szerintem még kevesebb lesz a törlesztő, mint az albérleti díj. Bár attól függ, mennyi idő alatt akarjátok visszafizetni, meg mennyit kerestek.

Ha jól kerestek, akkor érdemes lehet 5 év alatt visszafizetni, de ha elnyújtjátok 15 évig, akkor meg kevesebb a törlesztő.

Jól éreznéd magad panelban? Nem? Akkor el van döntve.

2015. júl. 31. 14:42
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

A kamatok történelmi mélypontokon vannak, ebből adódóan a most kialkudott törlesztőrészletek nagyot emelkedhetnek.

A bankok (és főleg az üzletkötők) ígéreteit nem célszerű komolyan venni.

Egy albérletből bármikor ki lehet költözni, ha máshol találsz munkát pikk-pakk költözhetsz, egy saját ház valamennyire röghöz köt

A kérdésre nem válaszoltam, de talán szempontokat adtam

2015. júl. 31. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudni kellene ehhez a családi állapotodat. Gyerek van/lesz-e, és hány? Hány évesek vagytok? Hol dolgoztok? Ezernyi kérdés, ami erre is, arra is billentheti a mérleg nyelvét.

Így csak azt tudom elmesélni, hogy én hogyan csináltam. Városban kezdtem, aztán amikor elég nagyok voltak a gyerekek, illetve folyton úton, vagy kollégiumban voltak, vidékre költöztünk. Vettem egy romhalmazt, aminek beton alapja volt. Körbefűrészeltem, alászigeteltem, aztán ahogy időm/pénzem engedte, a saját képünkre formáltam.

2015. júl. 31. 17:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Azt sem árt átgondolnod, hogy ha megveszed a régi házat a saját pénzedből és hitelből, akkor marad-e még felújításra, vagy évekig lakhatsz esetlegesen egy kényelmetlen házban, mert nem lesz pénzed semmihez hozzányúlni.

Na meg van-e kedved állandóan barkácsolni, felújítgatni, főleg gyereket és munka mellett. Ezt is gondold át.

2015. júl. 31. 17:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Erdelyben elunk, ezert szamoljak euroba a lakast. FELUJITASRA nem maradna penzunk, minden almom egy haz lenne, abban nottem fel, viszont a ferjem ep az elenkezoket gondolja az esetrol. Itt a havi berlet nem sok, fele lenne kb. a torlesztonek. Van egy ket eves kislanyunk, elony lenne az udvar, viszont nagyon felek a hiteltol. Koszi a valaszokat, segitettetek egy kicsit .
2015. aug. 1. 07:18
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
Hűha, Csajsz... Nem látod, hogy ez önmagában rosszul hangzik? Vennél egy felújítandó házat, aminek több, mint a fele a banké? Nem tudom, Erdélyben hogyan mennek a dolgok, de ideát ez azt jelenti, hogy 10 éve fizetsz a banknak és az alaphitelt még el sem érted, mert csak a kamatot fizeted. Én a kislányom miatt (és magam miatt is) az anyagi biztonságra törekednék, hiszen bármikor kirobbanhat egy újabb gazdasági válság. Aztán még a házat is elszedik a fejetek fölül. Ôrmezőn, Budán élünk egy panelban. Vannak, akik a panelt tartják a legnagyobb ellenségüknek, de szerintem nem rossz. Én azt választanám a hitel helyett.
2015. aug. 1. 08:00
 7/7 anonim ***** válasza:

És mi lenne, ha most vennétek panelt és még gyűjtögetnétek a családi házra? Nálatok nincs olyan, hogy Lakáskassza, vagy Lakástakarék? Ezek elég jó megtakarítási formák, az állam 4 év múlva megtoldja az összeget (vagy 10 év múlva, amit választotok) és mellette még kedvező hitelt is felvehettek, ha szükséges. Gondolom lesz még bőven családi ház, amelyek közül majd akkor válogathattok.

A panel pedig lenne az önerő, ha majd rászánjátok magatokat a vételre. Így már vehetnétek egy sokkal jobb állapotú házat.

2015. aug. 1. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!