Férj-Feleség havi nettó 400-450e Ft kereset.3M önerővel, mi a plafon ingatlan értékben, amit a bank ennyi önerővel megfinansziroz hitellel? Pl.13,5M lakás elérhető így 20év hitelre? Melyik bankba érdemes befáradni?
10,5M forint 20 évre, az kb. minimum dupla visszafizetendőt jelent. 50% önerő nem hiszem, hogy kell, ilyen fizetésnél.
Őszintén, megérné?
240 hó futamidő 10,5 milla kb. 100E havi részlet. Vagyis 20 év múlva lesz egy "27millás" lakásotok...
VAGY
70 hó laza havi 150E spórolás, legrosszabb esetben.
250-et is ki lehet ebből könnyedén spórolni havonta!
50 hó spórolás...
Nyáron vettünk fel hitelt.
Minimum 25% kell önerőnek, több bankban is voltunk, ez független a jövedelemtől. Az csak a hitelelbírálásnál számít.
Hallottam valamit, hogy 30%-ra fogják felemelni, de nem néztem utána, hogy komoly hír e és ha igen, akkor mikortól.
Tehát így 12.000 millió forint a legmagasabb lakásérték amire lehet hitelt felvenni.
Nekünk nyáron a Budapest Bankban volt a legkedvezőbb a hitelfelvétel, de nekem amúgy is Budapest Bankos a számlám.
Jó ajánlata volt még az Erste banknak is.
Mi az otthonteremtő-egyenlítő hitelt vettük fel. Korábban a PSZÁF-nál dolgoztam jogászként, szóval a hitelekhez csak mérsékelten értek, de azért úgy gondolom, hogy elég alaposan utána tudtam nézni a feltételeknek.
Szerintem érdemes több bankba bemenni ajánlatot kérni. A számlavezető bankotokba mindenképpen. Illetve a neten vannak hitel-összehasonlító programok, támpontnak az is jó lehet.
Gratulálok, intelligens ember létedre jó dolognak tartod a (különösen hazai) hitelt.
Ha 250E-t félreraknak, akkor a meglévő 3M mellé 42 hónap alatt félreteszik a pénzt, 10,5M-t. Ha csak 150E-t, akkor pedig 70 hónap. Ha 100E havi szinten hitelre megy, akkor az bizony 240 hónap!!!
Nehéz megmondani, melyik a logikus döntés?
Senki nem úgy vette fel a hitelét, hogy nem hangzott jól. Aztán mi lett belőle :).
Szóval ezeket az okos tanácsokat tartsd meg és számolgasd, mennyibe kerül az, hogy olyan házban laksz, amit nem engedhetsz meg magadnak, csak banki segítséggel. :) Futamidő 30-40%-nál már visszafizetted, amit kaptál, a többi kidobott pénz. Súlyozottan a felvett összeg csak a futamidő 15-20%-ig volt nálad, azután már "vissza volt fizetve".
Ha suzukira van pénzem, akkor suzukival járok, ennyi.
Kedves 7-es válaszoló!
Amennyiben nekem 6-os válaszolónak szántad a kioktatásod tájékoztatnálak a mi helyzetünkről!
Volt egy garzon lakásunk, megtakarításunk is. Gyereket akartunk. Úgy terveztük, hogy körülbelül két évig tökéletesen elleszünk hárman egy szobában, utána simán tovább tudunk lépni hitel nélküli nagyobb otthonba. Terhes lettem, de az első ultrahang vizsgálaton jött a hír, hogy nem egy hanem három! baba van a hasamban!
Öten már nem fértünk volna el egy szobában.
Ezért eladtuk a lakásunkat 9,3 millióért, 3 millió forintos megtakarításunkkal és 2,5 millió kölcsönnel vettünk egy nagyobb lakást amiben kényelmesen el fogunk férni öten is.
Egy percig sem okoz gondot a törlesztőrészletek fizetése, még félretenni is tudunk, hogy újra feltöltsük a megtakarítási számlánkat.
Amúgy meg igen, a jól meggondolt hitelfelvételt jó ötletnek tartom.
Ja és nem szeretem a suzukit, én egy citroen xsara picassoval járok, ezt sem szeretem (majd lecseréljük),de tény, hogy jó nagy, a gyerekek is el fognak férni benne, a férjem egy nissannal jár (azt már szeretném, de nem akar cserélni). Mindkettő a sajátunk, nem a banké.
Akkor a ti helyzetetek tök más, ugyanis 15M-ből 2,5M hitel nem ugyanaz, mint 13,5M-ből 10,5M hitel, ráadásul 20 évre.
De itt a kérdezőnek kellett a tanács és ő más helyzetet vázolt fel!
Grat a 3 babához!
Általános tanácsot adtam, a szabályokról.
Majd a kérdező és a férje eldönti, hogy bele mernek e vágni.
De én tényleg nem ellenzem a jól meggondolt hitelfelvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!