Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Anya városba akar költözni,...

Anya városba akar költözni, de én nem. Hogy győzzem meg?

Figyelt kérdés
Eddig a nagyszüleimmel laktunk, anya pedig városba szeretne költözni. De én nem. És apa sem. Addig oké hogy saját házat akar, külön a nagyszülőktől, de nem akar kertet, mert azt mondja csak a baj van vele, pedig egy csomó lehetősége van, például a házat bővíteni, kiülni jó idő esetén, esetleg valamit rendezni, a városban meg alig ismernék valamit, mindig nyüzsgés van, falun meg nyugalom, olyan hangosan hallgatok zenét amennyire akarok, ki tudok menni motorozni, túrázni, nem járnak a házam előtt az autók, senkivel sem kell közösködnöm mint egy lépcsőházban, és mindenki ott van, akit ismerek, városban meg nem tudok sehova se kimenni, se egy focipálya, se egy tér a környéken, a buszpályaudvar messze van, a sulim is, minden ami kicsit is leköt vagy szórakoztató az fizetős. Hétköznaponként mikor hazaérek nem tudnék semmit se csinálni, csak a négy fal közt ülni. Egyszóval nem akarok városba költözni. Hogy mondjam el neki?
2015. jún. 9. 09:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ráadásul anya kizár a választásból.
2015. jún. 9. 09:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Be lehet vetni azt a kertet fűvel aztán fateroddal nyírjátok, ha csak ennyi a fájása.
2015. jún. 9. 09:44
 3/12 anonim ***** válasza:
-mond anyának vegyen egy pecót a városban,azt majd ha tetszik nektek is,akkor utána mentek...
2015. jún. 9. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

'Eddig a nagyszüleimmel laktunk,'

Anyukadnak PONTOSAN ez a baja. Gyanitom nem az o szulei, es megunta, hogy anyoshoz-aposhoz kell allandoan alkalmazkodnia, beleszolnak az eletebe, es nem a sajat hazaban lakik. A masik, hogy neki ez a falusi elet valoszinuleg nem jott be, embereket akar latni (es nem csak a szomszedbol kivancsiskodo, leskelodo oregasszonyokat), pezsgest, eletet akar, nem a dogunalmas falut. Meg tudom erteni...

Ugy nagyon oszinten, amiket felsoroltal, azok gyerekes ervek, egyszeruen csak felsz otthagyni a jol megszokott kis eletedet. Pedig...

2015. jún. 9. 10:40
 5/12 kovpet ***** válasza:

"városban meg nem tudok sehova se kimenni, se egy focipálya"

Hogyne lenne? Mindenhol van. Meg egy csomó ember is, akivel focizhatsz.

Egy hét alatt megismersz egy csomó embert és akkor már nem lesz idegen a hely.

2015. jún. 9. 10:58
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

Addig, amíg ők tartanak el, ők mondják meg, mi legyen. Majd ha felnősz, lesz saját kereseted, akkor úgy alakítod a dolgokat, ahogy neked jó. És akkor majd neked sem fog tetszeni, hogy más akarja megmondani, mit tegyél.

Az érveidet nem tartom megfelelőnek.

Én nagyon szeretem a kertet, ültetek, locsolok, stb, de ha valaki nem szereti, vagy nincs hozzá türelme, esetleg nincs rá ideje, akkor annak nyűg, ezt meg lehet érteni. Ha anyud egész nap dolgozik, mondjuk a városban, akkor megterhelő neki reggel és este utazni tömegközlekedéssel ebben a dög melegben, télen a nagy hidegben, hóban, a sok büdös izzadt ember között. Én már csak tudom, 15 éve tömegközlekedek, szintén faluról, a buszmegállóban nincs se pad, se fedett rész, mert szűk a járda, nem lehetett kiépíteni. Ha késik a busz, akkor ott állhasz 20-30 percet vagy a tűző napon, vagy a szakadó esőben. Más alternatíva nincs, mert felénk vonat sem jár, vezetni nem tudok. De már megszoktam. Ha nem mész ki időben a buszhoz, akkor utolsónak szállsz fel, nem lesz ülőhely, állhatsz végig 40-50 percet, mikor mennyit, ez külön kellemes annak, aki magassarkúban indul el, mert irodában dolgozik, vagy annak, aki 12 óra munka után majd összeesik.

Na de lépjünk tovább, ez csak a közlekedés volt.

"A városban alig ismernék valamit", persze, az első pár napban. Aztán megismered. Ott is vannak fiatalok, lesznek barátaid. Sőt, sokkal több, mint vidéken.

Azért falun sem hallgathatsz olyan hangosan zenét, ahogy akarsz. Én kifejezetten utálom, ha valaki nincs tekintetre másokkal, és bömbölteti a saját ízlésének megfelelő zenét. Amit a szomszédok nem biztos, hogy díjaznak. Arról nem beszélve, hogy ott vannak a nagyszüleid, szóval kétlem, hogy a zenehallgatás így menne nálad.

Városban is ki tudsz menni motorozni. Nem csak a fő utca/bevásárlóutca létezik a városokban! Ha csak nem budapestről van szó, 10 perc alatt kint vagy a városból vmilyen irányban, ahol motorozhatsz!

Debrecenből indulok ki, a Fő térről motorral 5 perc alatt ott vagy egy városból kivezető főúton.

Ha meg a lámpák zavarnak, megint csak visszatérnék a saját tapasztalatomra, vidéken sem díjazzák az emberek, mikor az őrült motorosok száguldoznak, mert vidéken is be kell ám tartani a KRESZ-t! Nálunk is van pár idióta, akik a jó időben kitolják a motort, és 120-szal, meg 150-nel száguldoznak az egyenes szakaszon. Mert ott vidéken kint játszanak a gyerekek az utcán, de a kertből is kiszaladhatnak, nem beszélve a kutyáról, macskáról, ami engem érzékenyen érint, mert a barom száguldozók miatt már több macskát is el kellett temetnem.

"Mindenki ott van, akit ismerek" Egyrészt idővel az új környéken is megismered az embereket, másrészt meg nem kell azért a barátságoknak megszakadnia, mert elköltözöl! Úristen, 15 voltam, mikor kiköltöztünk lakótelepről falura, leveleztünk a volt osztálytársakkal éveken át, de ma már... mindenkinek okostelefon, olyan díjcsoagja van az összes fiatalnak, hogy bármikor bármennyit beszélhet, ott a facebook, skype, stb, többet tudhatsz meg a szomszédodról, mint amit akartál!

Városban nincs focipálya? Tér? Buszpályaudvar? Suli?

Ez mind komoly????

Tuti minden lakótelepen van, még a külvárosban, kertségekben is. Busz > ha nem is a pályaudvar lesz melletted, de 100%, hogy jobb lesz a közlekedés, mint vidéken.

"inden ami kicsit is leköt vagy szórakoztató az fizetős"

Ha moziba akarsz menni, az vidéken is fizetős. Játékterem, csocsó, kocsma, billiárd, máshol is. Sportolás máshol is, pl. úszás, strand, jégkori, mindenhol fizetős. A szabad focipálya pedig itt SEM lesz fizetős. Vagy mit tudsz csinálni, ami vidéken ingyen van, a városban meg nem? Sztem kb. a parkolás ilyen.

Nem csak a négy fal közt tudsz ülni. Bár gondolom eddig se kertészkedtél, hanem ültél a számítógép előtt, de ha esetleg elmentél focizni, azt ezentúl is megteheted majd.

2015. jún. 9. 11:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Ó, én kérek elnézést, hogy nem egy azbesztes panelban a cigányok közt akarom leélni az életem.
2015. jún. 9. 13:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Te most sznob is vagy, meg fajgyűlölő is?

Mi ez a baromság? :)

2015. jún. 9. 14:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Miért nem maradsz akkor a nagyszüleidnél?
2015. jún. 9. 23:11
 10/12 puritan ***** válasza:

Én teljesen megértem a kérdező srácot. Fel akarják fordítani a jól megszokott kis életét. Ugyan ki szeretné ezt?

Ugyanakkor anyut is megértem, teljesen normális törekvés a szülőktől, (anyós, apóstól) való elszakadás függetlenedés.

Megoldás: apuval kell szövetséget kötni! Remélem ér annyit a szava, mint az anyué.

2015. jún. 10. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!