Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Anyám el akar költözni, de én...

Anyám el akar költözni, de én nem tudom itthagyni ezt a helyet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kis faluban lakunk, a várostól kb. 10 km-re. Anyu meghirdette a házat, van is rá jelentkező, és augusztus közepéig maradhatnánk... Azért akarja eladni, mert nagy és nem tudjuk fenntartani. De érdekes, mert majdnem születésemtől fogva (azaz 14 éve) itt élünk, mindig jól megvoltunk, semmiben nem szenvedtünk hiányt. 14 évnyi emlék köt ehhez a helyhez, minden négyzetméteren abba a gondolatba ütközök hogy "jesszusom, ez is egy emlék, én nem akarom itthagyni ezt a helyet". Anyu nem ért meg engem, sőt, teljes mértékben kizár engem a választásból. Nem érdekli, hogy mi a véleményem. Szörnyen érzem magam, nem tudok aludni emiatt... Anyu meg csak úgy képes lenne eldobni mindent és mindenkit magától. Itt van minden barátom, kedvesek a szomszédaink, keresztanyám is itt él. Én már világosan megmondtam anyámnak, hogy nem fogok elmenni innen. Vagy itt maradunk, vagy menjen nélkülem. Jelenleg még a halálba is jobban kívánkozok, mint más élőhelyre. Kérlek, segítsetek! Hogyan tudnám megváltoztatni a véleményét? (Azt ne is mondja senki, hogy törődjek bele: nem vagyok képes rá!)

Ha végigolvastad és válaszolsz nekem, nagyon köszönöm!

2013. márc. 4. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az nem helyes, hogy anyukád kizár a döntési folyamatból.

Viszont úgy gondolom, hogy 14 évesen sokkal inkább el kellene fogadnod a változásokat. A változások visznek előbbre az életben. Mi lesz veled öregkorodban, ha már most is ilyen röghöz kötött vagy?

Az emlékeket meg viszed magaddal a szívedben. Nyilván a barátaidat, keresztanyaádat bármikor meglátogathatod, és ők is téged. Majd most kiderül, kik az igazi barátaid :-)

Az hogy te úgy érzed, semmiben nem szenvedtek hiányt, nem jelent semmit. Lehet, hoyg anyukád vért izzadva fizeti a rezsit, kaját, stb. Gondolom öltözködnöd is kellene valahogy. Ha kisebb lakásba/házba költöztök, arra is több jut :-) gondolj bele.

Valószínűleg a véleményét nem tudod megváltoztatni, neki is nehéz lehetett meghozni ezt a döntést. Egész biztos ezt diktálják az érdekeitek.

2013. márc. 4. 15:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy lehetsz ennyire éretlen. Anyukád VILÁGOSAN megmondta, hogy nem tudjátok fenntartani.

Ez AZT jelenti, hogy VAGY eladjátok most és vesztek máshol egy kisebb lakást/házat, amit elbirtok, VAGY ha nem, akkor rövidesen elárverezik a házat a fejetek felöl, és Akkor is el kell mennetek, csak nincs pénz arra, hogy legyen lehetöség valahová menni.

Egyszerüen NINCS más megoldás, ez NEM kedv kérdése.

2013. márc. 4. 15:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Hidd el hogy neki sem könnyű, biztosan nem örül ő sem, hogy költözni kell. Ha nincs pénzetek fenntartani a házat, akkor az nem vélemény kérdése, hanem kényszer, neki is és neked is.

Nyugi, nem a világ vége jön el, sőt, lehet, hogy minden jobb lesz mint eddig volt!

2013. márc. 4. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Hidd el, még legalább ötször fogsz költözni életed során. Ne nézz ennyire borúlátóan az ügyre.
2013. márc. 4. 16:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én már világosan megmondtam anyámnak, hogy nem fogok elmenni innen. Vagy itt maradunk, vagy menjen nélkülem."

Akkor kezdhetsz ismerkedni az új lakókkal előre, hátha befogadnak. Vagy a keresztanyádhoz is lehet költözni, azt írtad, közel laknak.

Ha nem láttad, hogy hiányt szenvednétek bármiben, az valószínűleg azért volt, mert volt egy kis tartalékotok, ami kezd elfogyni, ezért lépni kell. Köszönd meg anyukádnak, hogy előre gondolkodik, és nem csak akkor, amikor már hónapok óta elmarad a számlák fizetésével és kajátok is egyre kevesebb van. Ez nem az emlékek eldobása, hanem a kialakult helyzet megfelelő kezelése.

2013. márc. 4. 16:28
 6/9 anonim ***** válasza:
37%

Én teljesen átérzem a helyzeted...Nem lakom a szüleimmel és hát messzire is kerültem onnan,de amikor anyukám bejelentette,hogy meghirdeti a házat majd viszonylag gyorsan is lett rá vevő..hát 24 évig éltem ott és a kertbe elásott kincsek amikor kicsik voltunk stb :( Nah de egy nagy ház volt 3-man vagyunk testvérek és mind elköltöztünk és mint mondta anyum kettőjüknek teljesen felesleges ekkora ház télen is 300m2 befűteni úgy,hogy a negyedét használják ki stb stb vettek egy sokkal kisebb házat és azóta már nem is panaszkodik,hogy nem fogja tudni miből kifizetni a számlákat és már nem kb 3-4 havonta jönnek meglátogatni minket (270km-re vagyunk) hanem havonta egyszer jönnek aminek a 2 unoka is nagyon örül :)

Amint a saját keresetedből kell pl 1 gyereket,magadat,házat fenntartani jobban meg fogod tudni érteni ezt a dolgot.

2013. márc. 4. 17:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, bár nem jutottam sokra ezzel :( Tudom, hogy tiszta hülyének látszom, de én mindig is konzervatív voltam, nem bírom elviselni a nagyobb változásokat. Ha végigjárnám a falut, mindenhol emlékeket látnék, és beleőrülök ebbe, hogy itt kell hagynom ezt a helyet.

Valójában nem azzal izzad vért anyám, hogy fizesse a rezsit... Hanem azzal, hogy mindenhez a két kezét használta. Mi csináltuk a kerítésünket, átfestettük az egész házat, gyönyörű kertet varázsoltunk a semmiből. És tesómék (már felnőttek) sem értik, hogy miért akar innen elmenni, mikor egész életében ezen a házon dolgozott...

Gondoltam rá, hogy esetleg sétálnánk egyet (úgyis megyünk házakat nézni... Semmi kedvem, de így majd megkérhetem, hogy cserébe ő is jöjjön oda ahova én akarok.) és akkor megpróbálnám megváltoztatni a véleményét erről a faluról... Nem tudom, mennyit változtatna ez, de meg fogom próbálni.

2013. márc. 5. 14:47
 8/9 anonim ***** válasza:

"Valójában nem azzal izzad vért anyám, hogy fizesse a rezsit... Hanem azzal, hogy mindenhez a két kezét használta. Mi csináltuk a kerítésünket, átfestettük az egész házat, gyönyörű kertet varázsoltunk a semmiből."

Azért nem hinném, hogy anyukád azért csinált mindent saját maga, mert ez tetszett neki, hanem mert igy SOKKAL kevesebbet kell kiadnia.

2013. márc. 5. 17:34
 9/9 A kérdező kommentje:
A mi családunk mindig is a kétkezi munka híve volt. Mikor anyu másodszorra megházasodott és apámmal elköltöztek, akkor is ő jelentette a dolgos kezet.
2013. márc. 6. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!