Hogy is van ez az elővásárlási jog?
"Az ügyvédem szerint nem lehet kényszeríteni hogy eladja nekem. De miért nem? Nem az az elővásárlási jog lényege, hogy a másik tulajdonos megvehesse ha tudja?"
Az ügyvédednek igaza van! [link]
Nem értem én se h miért ne vehetnétek meg ti a lakást...
Ne menj bele az eladásba,fél házat senki nem vesz. Igen ha te adsz neki 6,5 milliót,akkor maradna neki fél milliója,mert a 6 millió a banké! Ha nem lehet vele egyezkedni vidd biróságra az ügyet
"Meg kell kerülni a jogszabályokat, kis pénzbe kerül, de megéri. Keress egy olyan számodra ismerős, férjednek idegen személyt, akiben "vakon" megbízol. Legyen ő a vevő (ügyvéd ezt a dolgot több más vonatkozású szerződéssel körülbástyázhatja), aki megveszi a saját nevére a te pénzeden (pl. fiktív kölcsönszerződés). Aztán az eladás megtörténte után vagy továbbadja neked egy fiktív szerződésben, vagy holtig tartó haszonélvezetet biztosít stb. A többletköltséget itt a többszöri vagyonszerzési és átruházási illeték ill. az ügyvédi költség jelenti."
Ezt a kommentet nem kellett volna ide írnod! Nem hiszed:
az ügyvéded szerint melyik jogszabály szerint nem illet meg elővásárlási jog?
amúgy meg egyedül nem adhatja el az ingatlant
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!