Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Menekülni vagy maradni?

Menekülni vagy maradni?

Figyelt kérdés

Ukrajnából menekülni kell, vagy van más megoldás is?

A gáz díjat 8* árára emelik majd fel. Víz díj már 8*-nál jár.

Az élelmi szer 3*-os árnál jár.

Ukrajnában nyugdíjas asszonyok magyar országon még évekig nem kaphatnak még nyugdíjat magyar ország törvénye szerint.

Éhezésből éhezésbe meneküljenek?

Vagy van más kiút?

2015. márc. 28. 14:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
ha ez lesz akkor az egész családom megy ki külföldre.. gondolom Magyarországnak nem kellenek orvosok, mérnökök és kutatók...
2015. márc. 28. 18:38
 12/21 anonim ***** válasza:
Szetintem menekülj ahogy a lábad bírja, amíg nem késő. Ennél sokkal rosszabb lesz.
2015. márc. 29. 07:40
 13/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló csak nem Ukrán állampolgár vagy?
2015. márc. 29. 12:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Magyar vagyak, de Moszkvában élek. Szerintem a helyzet egyenlőre nem lesz jobb, sőt...A vezetės egymás torkának fog fog esni és kitör egy jó kis polgãrháború. Ha van rá esélyed hogy elmenj akkor ne halogasd. Szerintem.
2015. márc. 30. 06:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Ahol én születtem, az Magyarország volt, amikor nagyszüleim születettek, de a határ átlépett a fejük felett. 25 éve vagyok Magyarországon, 2 egyetemet végeztem, dolgoztam/dolgozok éjjel nappal (egyetem alatt is), rengeteg adót fizetek (mivel átlagosnál többet keresek és csak tiszta adózott jövedelmem van!) Mégis rengeteg hátrány ér/ért. Pl. a mostani munkahelyemen is a főnököm gyűlöli a határon túliakat, elmondása szerint, szerinte csak azért jönnek ide a határon túliak, hogy több pénzért kevesebbet dolgozzanak.

Ne gyere ide, menj más országba, mert itt rengeteg támadás fog érni. Én is menni fogok (olyan szakmám van ami külföldön is keresett). Az indexen volt néhány napja egy cikk arról(is), hogy a határon túliakat jobban utálják, mint más nemzetiségeket.

2015. ápr. 3. 14:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A Magyarok 90%-a belefojtana egy kanál vīzbe ha neked egy kicsit is jobban megy. Mindegy az hogy a sajátja vagy idegen. Az hogy így utálják a határon túli magyarokat sajnos a viktorka hibãja, nam volt ez régen így. Aki tudott már elment az orszãgbol és még mindig mennek. Ėn is azt gondolom hogy mãshova kell menni.
2015. ápr. 4. 06:43
 17/21 anonim ***** válasza:
51%
Igen, régebben nekem sem volt gondom a határon túliakkal, csak mivel sokkal több kedvezményt kapnak főiskolán mint mi, kiverte nálam a biztosítékot. Nekik többletpont ha ukránul érettségiznek. Ha ukránul érettségiznek nem kell ide nyelvvizsga. Autómatikusan bekerülnek kollégiumba, megkapják a maximum szociális támogatást is. És Mi? Akiknek a szülei IDE adóztak, adóznak, nem kapunk semmit, mert nekik elosztogatják. Bezzeg ha mi mennénk hozzájuk tanulni meg is vernének, akkor nem lennénk a testvéreik.
2015. ápr. 4. 11:54
 18/21 anonim válasza:
Újra aktuális a téma. Jönnek a bevándorlók milliónyian, és a kormány próbálja megfékezni őket, de az MSzP-Együtt és társaik folytatják az ellenkampányt. NORMÁLISAK EZEK? Ilyeneket olvasok állandóan, hogy a határontúliaknak ilyen meg olyan kedvezményeket adnak, meg nem szép, hogy még nyugdíjakat kell fizetni nekik, erre azokat a bevándorlókat akik most hallottak Magyarországról először, el kell tartanunk? ENNYIRE POFÁTLANOK EZEK???
2015. jún. 13. 11:54
 19/21 anonim válasza:
# 17 majd az afrikai menekültekről is nyilatkozz hasonlóan!
2015. jún. 13. 11:55
 20/21 anonim ***** válasza:

"És persze, hogy nem akarunk nektek is nyugdíjat fizetni"- édesanym néhány őve ment nyugdíjba itt, innen csak az itt dolgozott évek után kap nyugdíjat, a határontúlról kapja azt a részt amiért ott dolgozott meg és itt Magyaro.-on költi el azt is, vagyi Magyaro. jobbán járt vele, mint az itteni nyugdíjasokkal.

"sajnos a viktorka hibãja, nam volt ez régen így" - nem egészen, 1990 óta élek itt, akkor sem szerették a határontúliakat

"Igen, régebben nekem sem volt gondom a határon túliakkal, csak mivel sokkal több kedvezményt kapnak főiskolán mint mi, kiverte nálam a biztosítékot" - Magyaro. jól járt azzal, hogy más állam egy rakat pénzből felnevelte, iskoláztatta az illetőt és ezt követőan itt "csak" a főiskolai tanulmányaihoz járult hozzá, még mindig olcsóbb az összeg az állam szempontjából amit rá fordított mint rád és ráadásul itt fog dolgozni és adózni. Érdekes, hogy arra nem haragszik általában senki, aki itt Magyaro.-on nevelkedik fel, jár egyetemre, majd azt követően, amikor termelne is elmegy az országból, vagyis jól ráfizet, mert csak költség volt vele, haszna nem.

Érdekes, hogy Ausztriában igyen tanulhat bárki, magyar is (rokonom most pl, Bécsben tanul, bolgár szobatársa is stb), miért éri meg az osztrákoknak úgy hogy még "csak" nem is határontúli osztrákról van szó?-mert más állam nevelte fel sok pénzen, így ingyen kapott egy fiatal felnőttet aki értelmes, de nagy valószínűséggel Ausztriában fog termelni és adózni, de már tanulás alatt is ott fog fogyasztani/dolgozni eltartani magát vagy szülők pénzelik, vagyis a gazdaságát élénkíteni.

"Akiknek a szülei IDE adóztak, adóznak, nem kapunk semmit, mert nekik elosztogatják" - alaposan el vagy tévedve, nem ez az oka, eleve az oktatásra sokkal kevesebb pénzt fordítanak mint kellene.

"Ilyeneket olvasok állandóan, hogy a határontúliaknak ilyen meg olyan kedvezményeket adnak, meg nem szép, hogy még nyugdíjakat kell fizetni nekik" - fentebb már írtam, hogy mennyire nem így van.

"Újra aktuális a téma. Jönnek a bevándorlók milliónyian, és a kormány próbálja megfékezni őket, de az MSzP-Együtt és társaik folytatják az ellenkampányt." - igen, a baloldalik annak idején nagyon dúrván kampányoltak a határontúli magyarok ellen, de most más nemzetek mellett kiállnak, összhangban az utóbbi statisztikákkal, miszerint a határontúli magyarokat jobban utálják mit más nemzeteket. A határontúliak nap mint nap megküzdenek a magyarságukért és nem tehetnek arról, hogy átlépett a fejük felett a trianoni határok. Trianon elvette a hazájukat és kiszolgáltatta más ellenséges nemzeteknek, ezzel együtt is megtartották magyarságukat, ti meg jobban utáljátok őket mint más nemzeteket.

2015. jún. 15. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!