Hazamenni vagy maradni?
Nos 19 eves fiu vagyok. Nyaron utaztam ki Angliaba kezdetben csak nyarimunkara rokonomekhoz. Ugy terveztem hogy egyetemre hazamegyek de, sajnos par pont hijjan lecsusztam az ahitott gazdasagi karrol. Most szerencsere van allasom es elkezdtem egy 2eves info sulit. Par napja voltam otthon szuloknel baratnonel, baratoknal.Valami hihetetlen jóvolt. Most visszaterve valami elkepeszto honvagyam van. Minden hianyzik, baratnom szuleim mindenki.Valahogy azt erzem hogy 19 evesen, nekem nem ezt kell csinaljam hogy tanulok es dolgozok. Most ugyerzem hogy tavasszal haza megyek ujraerettsegizek es ujrafelveteliznek. Emelett egy nyelvizsgat is raknek. Rengetegen mondjak hogy kulfoldon jobb, de ha ki se probaltam az itthoni eletet akkor nem tudom eldonteni.
Lehetseges hogy nehezebben fogok elni, de legalabb boldogan. Szoval szerintetek ez az eros honvagy atmeneti vagy szerintetek is megkene probaljam otthon
Én szívesen töltenék kint 1-2 évet, de alapvetően itthon szeretnék boldogulni. Nehezebb? És akkor mi van?
Szerintem csak te tudod eldönteni, hogy neked mi a fontosabb.
Kedves 4 illetve 5os valaszolo. Koszonom hogy mindenzt leirtad. Sokat segitett. Azt fogom tervezni hogy ameddig lehet kint maradok tanulom az angolt illetve, penzt gyuytok es tavasszal nevigagok.
Meg hasonlo erveket ellenerveket szivesen meghallgatok.
A fiam 2x fél évet volt kint,messze délen(Isle of Wight)
Azt mondta,ha csak nem égető,soha többé! Négy oka van:
Messze van...nem "nekünk" való az az időjárás...bunkók az angolok...már a kinti magyarok is.
Ímmár 3. éve él Bécsben,minden tekintetben közel áll hozzá,hogy "megtalálja a számítását"...a fősulit is ott képzeli el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!