Lakáshitel vagy olcsóbb lakás készpénzre?
Sziasztok!
Családalapítás után, lakásvásárlás előtt állunk, mert kinőttük a jelenlegit.
Két választásunk van:
- Jelenlegi lakhelyünkön és munkahelyemhez közel (megyeszékhely) vásárolunk nagyobb lakást, de ehhez 15-20 éves futamidejű lakáshitelt kell felvennünk.
- A feleségem negyed részben örökölt lakását vesszük meg készpénzre és felújítjuk, ami a mostani lakhelyünktől 25 km-re található kisebb városban található a negyedik emeleten, ahol nincs lift. A bejárás megoldható (kb. 30 perc busszal), bérletet fizeti a munkáltató.
Kérdésem az lenne, hogy került-e már valaki hasonló helyzetbe és ha igen, akkor hogyan döntött?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha így állsz hozzá, eleve nem értem a kérdésed. Félsz és nem is akarsz hitelt felvenni/fizetni, Akkor mi a kérdés?
Marad a kp-s lakás, akármilyen is...
"Ingatlanpiaci árakban még a mélypont környékén vannak az árak"
Hat egy joideje kusznak felfele, a "melypont"-ot meg nem ismerhetjuk, lehet, hogy 3-4 ev mulva sokkal melyebbre zuhannak, mint 2009-2010-ben. Mint irtam korabban, hazankban eleg rosszak a kilatasok, nem tudom elkepzelni, miert ne csokkennenek sokat a lakasarak, foleg videken.
"és piszok jó forint hitelek. "
Ez akkor es csakis akkor erdekes, ha talalsz/tudsz felvenni 15-20 even at fix kamatozasu hitelt.
Engem meggyőztetek. Szar itt élni, nagy a bizonytalanság.
Most már én is a vidéki olcsóbbat választanám. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!