55 és 65 éves pár vagyunk. Lakásunkat családi házra
cserélhetnénk. Nagyon szeretnénk, de nem nagy lépés? A
ház jó állapotu, nem kell csinálni vele semmit. A
lakást már nem szeretjük.
41/60 A kérdező kommentje:
Nagyon igéretes. Többet esetleg a helyről?
Tiszántúl, de elég drágák itt is az ingatlanok. Viszont élhető nagyváros, és nagyon jól ellátott. Max 2 kilométeres körzetben szinte minden elérhető (boltok, rendelők, stb.) Iskolát, óvodát azért nem írom, mert ezek nekünk már nem szükségesek:)
2015. jan. 20. 22:46
43/60 A kérdező kommentje:
Mi szeretnénk Pest közelben maradni. Nincs különösebb oka, de valahogy 40 év itt lakás után ide köt minden.
Eszembe sem jutott, hogy eljöjjetek:) Én se mennék Pestre, ha nekem fizetnének sem, nem tudnám megszokni.(Öreg fát nem lehet átültetni:)) Csak azért írtam, hogy a korotok miatt nyugodtan mehettek családi házba, könnyű lesz megszokni. Főleg egy kényelmes, új, vagy teljesen felújított , korszerű fűtéssel rendelkező házban. A mienk ugyan kétszintes (ezért is kaptunk rendesen, hogy idős korunkban hogy fogunk felmenni az emeletre), de mi lenn élünk, a fenti szobák, fürdőszoba, stb. elsősorban arra kell, ha jönnek a gyerekek. Ráadásul a két szint külön fűthető, minden radiátor elzárható külön is. Az alsó szint, ahol élünk padlófűtéses, ez nagyon pénztárcakímélő, mivel nagyon jól tartja a meleget, nehezen hűl le még a legnagyobb hidegekben is. (most sem fűtök, de itt jelenleg 22 fok van. Ha lemegy 21-re akkor bekapcsol a termosztát:)
2015. jan. 21. 09:32
Öreg fát is lehet, de olyan környezetbe, amelyet régóta ismer. Így voltam én a Dunakanyarral (visegrádi oldal), mert gyerekkorom óta ismerem. A közelben, budapesti vagy közvetlen közelében) nem volt megfelelő kisebb, önálló ház, itt viszont sokat kínáltak, megfelelő áron.
Mi volt a gond pl. Békásmegyer-Ófaluval? Osztatlan közös nem jöhetett szóba, sok volt a rossz, felújításra szoruló ház, amelyikbe beköltözni se lehetett, viszont drága volt. Itt kijjebb sikerült, hónapok után 3 ház maradt a szűrőn, ebből a legjobbat lefoglalóztuk, de visszalépett az idős néni. És villámgyors döntéssel fel a netre, ott volt álmaink háza. Két nappal később megvolt a szerződés is, három hét múlva költöztünk. Módszeresen kerestünk, mégis a véletlen döntött. Vagy ki tudja, ezt szánta nekünk az ég? Párom szerint igen.
2015. jan. 21. 11:59
46/60 A kérdező kommentje:
A tanácsodra elmentünk mult héten kocsival egészen Visegrádig. Megálltunk Leányfalun, Tahiban, Szentendrén nézelődni. Nagyon meredek telkeket láttunk, és rendeget nyaralót. Teljes kiköltözésre nem tünt alkalmasnak a környék. Gyönyörü...... de nyáron.
Nagy tévedés, ma már Leányfalun 3800 az állandó lakosok száma és nem kell ehhez zergének se lenni. Nem a dunai, hanem a hegyek lába a jó, ezek a házak nincsenek a főút közelében, bár lenyúlik odáig a telek. Az Erkel utca és környéke egészen a strandig, a templomokkal és a benzinkúttal majdnem sík (pl. Szent Imre utca) nem is zajos. Ezek téglaházak, a felújítottakból érdemes választani, azok szigeteltek. Mindenféle bolt, posta, termálfürdő stb. is van. Nemcsak keresztül autózni kell, hanem ingatlanossal végig nézni, semmiféle megtekintésért nem kell fizetni, csak aláírni a papírt. Érdemes időt szánni rá, nekem öt hónapba került.
2015. jan. 22. 20:59
2015. jan. 22. 21:06
49/60 A kérdező kommentje:
Ez nekünk drága. Max. 20-ig tudunk elmenni. A másik, hogy a Pilisben Dorog előtt van egy ugyan ilyen telkünk. öt ezer m2-es, 30 m2 alapterületü házzal, pincével, padlás tér beépitési lehetőséggel. Örök panoráma. 35 km-re Pesttől. Oda sem költöznék soha. Még eladni sem lehet, pedig próbáljuk folyamatosan.
A pilisvörösvári és a dorogit sem ajánlanám, nagyon ipari környék, ködös és szmogos. Ráadásul a szlovák Orange mobilhálózat jön be pl. a Vodafone helyett. Lehet jó sokat fizetni a romingért. Közlekedés: amig nincs kész az esztergomi vasútvonal felújítása, a 10-es út katasztrófa. És nagy az egy m2-re jutó nem napon barnultak száma. A Gerecse már jobb, pl. Mogyorósbánya.
2015. jan. 24. 12:54
Kapcsolódó kérdések: