Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretnék Budapestre költözni...

Szeretnék Budapestre költözni és ott dolgozni. Mi az első lépés?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy csak érettségim van, jelenleg pedig levelezőn tanulok. Jó lenne Budapestre költözni, és valami munkát találni. Attól félek, ha felköltözöm egy albérletbe, nem fogok munkát találni. Olvasok hirdetéseket, van mindig bolti eladói munka hirdetve.(ehhez még tapasztalatom is lenne). A lényeg: először költözzek fel és kezdjek el munkát keresni? vagy először keressek munkát és utána albérletet? :D
2012. aug. 31. 23:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy bár soknak tűnik az az állásajánlat, amit látsz, de sok rá a jelentkező is. Van a családunkban, aki egy hét alatt elhelyezkedett, és van, aki két év alatt sem, pedig mindent megtett. Azt javaslom, ha nem laksz túl messze Bptől, akkor először próbálj meg állást keresni, és ha megvan, azután felköltözni. Közben pedig gyűjtögess ezerrel, mert az albérletbe csak kaució letétele után tudsz beköltözni sajnos...
2012. aug. 31. 23:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed,akár fel is költözhetsz,de először inkább keresgélj,és nézd meg a lehetőségeidet.(Egyszer én is fel szeretnék költözni,de nem dolgozni,hanem festeni,bár az is munka valamilyen szinten)
2012. szept. 1. 01:05
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Hát mivel albérletet egészen biztosan találsz akármikor, gyorsan is, munkát meg nem, így jobb ötletnek tűnik előbb munkát keresni.
2012. szept. 1. 01:58
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Én meg pont vidékre szeretnék költözni mert elegem van Pestből! Venni szeretnék egy tanyát és állattartással meg mezőgazdasággal foglalkoznék.
2012. szept. 1. 07:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

07:30-as, cseréljetek a kérdezővel :-)

Kérdező: előbb állást találj!

2012. szept. 1. 08:27
 6/11 anonim ***** válasza:
44%

Tudod milyen tiszta és finom a levegő Budapesten?

Mert ha nekem fizetnének 10 milliót(pedig szegény vagyok)

akkor sem költöznék fel , olyan a levegő ott még beszívni is utálom az ottani levegőt nemhogy ott lakjak.

2012. szept. 1. 08:34
 7/11 anonim ***** válasza:
Vagyis az előző hozzászólásomnál a kérdéssel arra akartam utalni hogy olyan rossz a levegő Budapesten.
2012. szept. 1. 08:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Valamit valamiért. Igaz, hogy tömeg van, nehéz autóval közlekedni, rossz a levegő Pesten, de itt több a munkalehetőség, magasabbak a fizetések. A lakások is drágábbak, de a benzin, kenyér meg mindennapos dolgok kb ugyan annyiba kerülnek. És sok mindent sokkal olcsóbban lehet beszerezni, mert nem csak egy bolt van.

Sok kulturális esemény, fesztiválok, színház van. A BKV koszos és zörög, de mindenhova elvisz.

Az eredeti kérdésre válaszolva: elsőnek keress munkát, az albérlet megy gyorsan. Ha fiatal vagy, össze is állhatsz valakivel, hogy közösen vegyetek ki egy albérletet. Meg legyen egy tízesed a bérletre, mert anélkül nem boldogulsz.

2012. szept. 1. 09:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Pénzem már van (kb.250e) ami véleményem szerint elég az elinduláshoz. Csak azt nem szeretném egyből felélni, mert nem azért gyűjtöttem, hogy elköltsem a "semmire". :D Köszi a válaszokat! És tisztában vagyok Pest hátrányaival, de nem zavar, már nagyon sokszor megtapasztaltam. :)
2012. szept. 1. 11:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Annyiból elmehetnél külföldre is.
2012. szept. 1. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!