Építkezni szeretnék elkezdeni, milyen kölcségekkel jár ez? Az első pár lépés, a terület megvásárlásától, a tervektől, az alapásásig, mindent szeretnék megtudni, kb-ra, egy 90 nm es házat szeretnék elkezdeni, hogy 7 éven belül kész legyen!
Mi is most építkezünk.
Sajnos most nincs időm bővebb válaszra, mert sok a dolgom, de ígérem, hogy a hét vége felé bővebben válaszolok.
szia
tudom, h nem igazán idevág, de én csak annnyit mondok hogy építkezni egyet jelent a megbolondulással!
mi csak egy 50nm-es lakást újítottunk fel, de a vége felé már ott tartottam, hogy inkább a halál mint ez. :)
kész lett, de öregedtem vagy 10 évet...
ezt tényleg nehéz így megnézni. azt javaslom írj egy listát, hogy milyen költségek merülhetnek fel (ennél úgy is jóval többet lesz a végére, de azért kiindulási pontnak jó) és ezekre kérj be árajánlatokat.
érdemes nézni az akciókat is pl. téglára, cserépre, tavaszi/őszi bnv-n vásárokon is vannak akciók.
a munkadíj sem mindegy, amennyi az anyagköltség kb ugyanannyi a munkadíj.
mindenféle illetékek önkormányzat felé, víz gáz szennyvíz bevezetésének díja. ...
elég végtelen listának néz ki
Nem, dehogy is, félreértesz! Csak azért kérdeztem mert nálam meg pont az a probléma, hogy ilyen-olyan okokból rengeteg bútor gyűlt fel nálunk. Ezeket kidobni sajnálnám, mert nagyon jól használható darabok és van olyan is, ami csak pár éves. De elpotyázni se akarom pár ezer ft-ért. Szóval most még a garázsban is szekrénysor van.
Szóval nem valószínű, hogy a közeljövőben újabbakat fogok venni.
Akkor épp ellenkezőleg, mint ahogy gondoltam: nem is olyan olcsó dolog építkezni. A velünk szemben lévő nem is nagy, kb. 400nm-es telket két éve 22M-ért adták el. Igaz, hogy a közművek már rajta voltak a telken.
Az új tulajok saját elmondásuk szerint ezen felül 45M-ért építtették a házat. Ha ez tényleg igaz, szerintem az a ház nem ér annyit. Meg ahogy láttam, elég pazarlóan építkeztek. Jóval olcsóbban ki lehetett volna hozni. Na, de ez már egy másik kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!