Építkezni szeretnék elkezdeni, milyen kölcségekkel jár ez? Az első pár lépés, a terület megvásárlásától, a tervektől, az alapásásig, mindent szeretnék megtudni, kb-ra, egy 90 nm es házat szeretnék elkezdeni, hogy 7 éven belül kész legyen!
Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 07:29
11/13 anonim válasza:
Ja, és lemaradt, hogy valóban drága a házépítés. Mi is túlléptük azt, amit kalkuláltunk. Az apró dolgokkal lehet elszállni, amit előre nem tudsz belőni, mert bármi közbejöhet. Sok 20-30 ezerből (amit úgy gondolnál, hogy nem sok egy építkezésnél) hamar összejön a félmilla. Mi pl. a munkagépeket nem kalkuláltuk nagyon bele (mivel még sohasem építkeztünk, nem tudtuk), és a munkagépek munkadíja majdnem kitett 300 ezret. Tehát ilyeneket lehet elszállni. Na meg a szép részén, a berendezésen. Eltervezed, hogy elég az olcsóbb csempe a fürdőbe, aztán látsz egy gyönyörűt (persze jóval többért), és bebeszéled magadnak, hogy ugyan már,belefér, hiszen egyszer csináltatod meg. Nekem pl. így lett a 2000ft/nm-es csempémből 6000 forintos a fürdőbe, bár valóban gyönyörű. Szóval a nagyobb dolgokat még azt mondom ki lehet kalkulálni, de piciken, ha nem figyel oda az ember, akár több millióval is lehet csúszni. Az egyik ismerősnek pl. az alapásáskor derült ki, hogy lápos a telek, ezért nem lehet sima alapot csináltatni, pont alap kellett neki, ami kb. már az elején 300 ezerrel megdobta az építkezést. Mire készen lettek 5 millióval lépték túl a tervezettet.
12/13 anonim válasza:
Igen-igen, nagyjából én is ismerem ezeket. Én ugyan csak felújítottam tavaly egy házat, de ismerősömék most építkeztek és ők is panaszkodtak ilyesmikre.
13/13 anonim válasza:
Látom régi a kérdés,de hozzászólnék és a fejlemények is érdekelnek,mert Mi is építkezni szeretnénk. Hozzá szólni annyit akarok,hogy a munkadíj egyáltalán nem egyforma,nagyon sokat lehet spórolni azon is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!