55 és 65 éves pár vagyunk. Lakásunkat családi házra cserélhetnénk. Nagyon szeretnénk, de nem nagy lépés? A ház jó állapotu, nem kell csinálni vele semmit. A lakást már nem szeretjük.
Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 16:13
1/60 anonim válasza:
Olyan házat vegyetek ,melynek házkörüli munkáit a jövőben is eltudjátok látni .Ami ma még könnyedén megy,az már holnap nem bíztos hogy olyan könnyedén .A kort,erőnlétet nagyon be tudom azonositani mert én is 65 vok .Családi házban lakom.
2/60 anonim válasza:
Miért lenne , lényeg hogy a porta, kert ne legyen gazban mert ki utálnak a szomszédok.
3/60 anonim válasza:
2 es hány éves vagy ? Csak a mára gondolsz .Az lenne a legkevesebb ,ha ez szomszédoknak nem tetszene .Nem nekik kell megfelelni,hanem saját maguknak .
4/60 anonim válasza:
De nekik mert aki rendezi szépen a kertjét nem szereti ha a szomszéd 2 méteres gazos kertjéből a szél teríti a gazmagot. Sajnos sok városira ez jellemző akik le költöznek falura, tisztelet a kivételnek. Hát ha most már te is meg érted az előző hozzászólásomat.
5/60 A kérdező kommentje:
Pesten van a ház, és alig van fü, csak gyep egy pici, meg beton. Ugyhogy ez nem kérdés, rend lesz. Jelenleg hála Istennek megvagyunk egészségileg, de még soha nem laktunk házban. Meg nagyon drága is. Az összes megtakaritásunk rámenne, és a kamat is megszünne.
2014. dec. 6. 18:55
6/60 anonim válasza:
Ha nyugdíjasok vagytok akkor nem kell Pesten venni, minek. Pár tíz km-el arrébb meg már olcsóbb jóval.
7/60 anonim válasza:
"Az összes megtakaritásunk rámenne, és a kamat is megszünne."
Így inkább ne! Nem ér annyit, jobb az anyagi biztonság véleményem szerint.
Egy házra pedig költeni kell. Mindig. (tapasztalat...)
8/60 anonim válasza:
Nézzetek körül a Dunakanyarban. Nagyon sok eladó ház van, ezek általában lapos tetősök, téglából épültek, de van, amelyikre tetőteret építettek és szigetelték. 5-600 m2 telek, díszkert (nem kell benne sokat dolgozni). Van benne műholdvevő, biztonsági rendszer, villany, víz,csatorna, vezetékes telefon (internet) gáz a kerítésnél. Még hőtárolós kályhával sincs 20 ezer ft télen a rezsije. Ezeket a házak pénzesebb emberek építették, téli-nyári tartózkodásra, második otthonként, de nagy részük ma már elhagyott. Busz öt percre, hegyoldalak alja a jó, nem kell meredek menni.
10/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszodat. De én egy kicsit kukacos vagyok. Most mentem nyugdijba, és még nem szakadtam el az eddigi életemtől, meg nem is nagyon szeretnék. Egy nagy változás a ház vásárlás a lakás után, de életmódot nemigen szeretnék változtatni. Ez áll olyan apróságokból, hogy ragaszkodom a fodrászomhoz, a pedikürösömhöz, a háziorvosomhoz stb. Tehát olyan helyet szeretnék, ahonnan megközelithetem a várost, ha már nem is lakom itt /Örs/. A Férjem nem válogat, Ő a ház párti. Most már én is szokom a gondolatot, de nem tudnék a világtól /ami nálam a VII.ker/ elvágva lenni.
2014. dec. 7. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!