Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 55 és 65 éves pár vagyunk....

55 és 65 éves pár vagyunk. Lakásunkat családi házra cserélhetnénk. Nagyon szeretnénk, de nem nagy lépés? A ház jó állapotu, nem kell csinálni vele semmit. A lakást már nem szeretjük.

Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 16:13
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
35%
Pedig Budapest nem a világ.
2014. dec. 7. 14:53
 12/60 A kérdező kommentje:
Igen tudom. A tegnapi házat nem foglalóztuk le a végén, mert nagy és drága. Teljesen lenullázna. Rákospalota lett volna. Nem tudunk 20 millió fölé menni, és ez jóval több volt. Viszont jó hely. Rengeteg hirdetés van, de a legtöbb ótvar. A mi lakásunk kb 16-ért elmegy.
2014. dec. 7. 15:38
 13/60 anonim ***** válasza:
71%

Hogy kamatot nem kaptok a pár milliótokra, az ne zavarjon, mert a kamat mindenhol csak jelképes, mesterségesen alacsonyan van tartva.

De hogy ne maradjon felvehető pénzetek baj esetére, abba ne menjetek bele.

Keresgessetek még, van pár hónapotok rá. Úgy értem, hogy télen jó lenne megvenni, tavasszal akár 10 %-nál többet is ugrani szoktak az árak.

Jól írták az elején, fontos, hogy a ház olyan és akkora legyen, hogy elbírjatok magával a házzal és a kerttel akkor is, ha már rosszabb fizikai állapotba kerültök.

Sarokházat kerüljétek (sok takarítani való hó, sok kerítés, ahol belát mindenki, meg bemászik, aki akar), meg a nem egyszintes, sőt a soklépcsős feljáratos házat is, mert nem lesztek örökké ilyen fiatalok. :)

Ugyanilyen okokból a lejtős utcák sem jók.

2014. dec. 7. 17:39
 14/60 anonim ***** válasza:
100%
63 éves nagymamáék is váltottak, el tudtak szakadni a megszokott környezettől. 60 m2 kisebb házat vettek, nem tetőteres, felújítva árulták (1969-ben épült). Most Kerepesen laknak.
2014. dec. 7. 18:11
 15/60 A kérdező kommentje:
Ezek is nagyon jó tanácsok. Holnap jön egy ingatlanos a mi lakásunkat megnézni. Aztán jöhet a keresgélés.
2014. dec. 7. 19:33
 16/60 A kérdező kommentje:
Egész nap a gépen kerestem. Lehet,hogy nem is kertes házat keresek, hanem lakást kert kapcsolattal, csak szomszédok nélkül? Olyan hagyományos nagy házak vannak csak, ahol hagyma, krumpli van a kertben, és nagy fü. Garázs nincs, és öreg nagy házak. Hát nem tudom....
2014. dec. 8. 07:27
 17/60 anonim ***** válasza:
81%

Egy tanács.... Én úgy veszem le a szavaidat, hogy te nem igazán szeretnél menni, kicsit tartasz az egésztől. Szerintem egy ilyen nagy lépést (bárhogy nézzük, azért nagy lépés) csak úgy szabad meglépni, ha minden fél akarja. Tehát ezt döntsétek el, hogy tényleg mindketten akarjátok-e.

A másik dolog, hogy úgy sosem szabad belemenni egy ház-, lakásvásárlásba, hogy az utolsó megtakarításotokat is ráköltitek. Mi is most fogunk költözni, igaz arra a házra már a beköltözés után kell költeni, de mi úgy megyünk, hogy nagyjából 3,5 millió marad, amit rá tudunk költeni és ez is úgy, hogy még utána az a pár százezer megtakarításunk megmarad, amihez nem nyúlunk.

2014. dec. 8. 09:32
 18/60 anonim ***** válasza:

Hát ezt csak lombhulláskor és nagy havazások esetén fogod megtudni majd, nomeg akkor, ha valami mégis tönkremegy.

A zohorálásommal együtt én is ház-párti vagyok, de egy kertes házban nagyon sok házkörüli teendő van - ami fizikailag is megerőltető már idős korban. És a hibák javítása sem két forint.

Csőtörés az emeleti fürdőben - leázás -> fél millió...

Beázás, tető felújítás -> millión felüli tétel.

Mindez úgy, hogy van biztosítás a házon, és a biztosító fizetett is, csak már nem pont a régi elavult állapotot akartam helyreállítani...

De most például a derekam kivan a sok levélsepréstől...

2014. dec. 8. 10:54
 19/60 anonim ***** válasza:
74%
Én tavaly léptem, miután egyedül maradtam, mint nyugdijas, soha nem késő váltani. Akkor sem, ha szülőházról van szó. Nagyon rossz nagy ház volt, nem ért már semmit, telekárban megvették fél év alatt. Az új, kisebb és jó ház megtalálása volt a nehéz. Rengeteg az "osztatlan közös" (közös lónak túrós a háta), a sorház (nagy telek sokfelé osztva 100-as telkek, kis vityilókkal), félig felújított (belül felújítva, de beázik a tető), felújított vályogház (penészes a parketta, kidőlőben a fal), nagy ház, félig kész (rengeteg a rezsi), roma betörők járnak az egész faluban, ezer variációban. Vagy 30-40 házat megnéztem, végül maradt három jelölt. Egy: a megcsúszott hegyoldal miatt visszavonták az eladást, kettő: leválasztva a telek egy része (közös ló), három: nagy végre! Igaz, hétvégi háznak épült, 56 m2, de tégla, szigetelt, alig tíz éves, kémény van, csatorna, víz, villany van, gáz a kerítésnél. Vannak kisebb hibái, de attól még szépen lakható és nem nagy a rezsije. Főút közelében, bolt egy megálló, környezet gyönyörű. Ezt négy hónapi keresés után találtam meg. Úgy is nehéz, ha két-három ingatlanossal jártok címekre. A költözésről nem is szólva, de az már egy másik történet.
2014. dec. 8. 11:03
 20/60 A kérdező kommentje:
Én mennék, mert már itt utálok lakni. A Szomszédok mind kicserélődtek, és már nem szeretem Őket. Dörömbölnek, nem csinálnak semmit a hatalmas udvaron. Mindent a Férjem csinál, Füvet nyir ,kukázik stb. Kritizálni bezzeg tudnak. 6 lakásos társasház, ebből jelenleg három üres, uj lakóra vár. Mivel nagy lakások, valószinü sok gyerekesek veszik meg és akkor vége a nyugalomnak. Ma volt itt egy ingatlanos, holnapra igért házakat. Nyugtatott, hogy ennyiért már szépeket tud mutatni. Fő hogy önálló legyen. Lefényképezte a mi lakásunkat is, és azt mondta, hogy nem lesz nehéz eladni. Örülök is, és tartok is az egésztől.
2014. dec. 8. 17:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!