Fizessek ingatlanos irodának?
Felhívott egy ingatlan közvetítő iroda azzal, hogy kizárólag külföldieknek keresnek házakat, és lehet, hogy lenne egy vevő a házamra, ha érdekel fizessek egy nem kis összeget, felmérik a házam, és beszélnek a vevővel.
Honnan tudhatom, hogy tényleg van ügyfelük, és nem csak potyára fizetem ki a több tíz-ezer forintot? Nekem ez sok pénz.
Mondd meg neki, hogy hozza a vevőt, aztán ha aláírtátok a szerződést akkor esetleg...
Szerintem is csak ügyfeleket akar szerezni.
Köszönöm a válaszokat! Én is inkább úgy érzem, hogy csak csábítás az egész, ráadásul ma beszéltem egy másikkal is, aki befektetésnek venne, felmérés után, a felmérés pedig megint pénzbe kerül.
A számomat onnan tudják, hogy hirdetem a házam a neten, és elvileg a környéken keres házat az illető, tehát ha még igaz is, amit mond, akkor sem biztos, hogy kellene neki.
Jutalék mindkettőnél van, de először a "felmérési díjat" kell kifizetni. Állítólag kiszállás, szerződésírás, fotózás... Nem is rinyálnék, de nem kicsi az összeg.
Ráadásul egyszer már megbíztam egy irodát. Kijöttek, de nekem kellett fotózni, és mailban elküldeni a képeket, mert a nő nem hozott gépet, aztán még fizessek... azóta sem hallottam róluk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!