Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van olyan ingatlanos, ahol...

Van olyan ingatlanos, ahol nem kell KP fizetnem, hanem az eladni kívánt lakás árát beszámítja abba, amit venni akarok?

Figyelt kérdés
Tehát nincs pénzem. De eladnék 2 lakást, és 2 kisebb kéne. Árban kb. egyforma, de lehet, hogy még nekem járna pénz, mert amit eladok, az esetleg többet ér.
2014. jan. 18. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ingatlanosok csak közvetítők , a lakástulajdonosok határozzák meg a fizetési konstrukciót.

Az ingatlanosok pénzért dolgoznak , ha aláírsz , akkor fizetni kell , és nem várnak.

A lakástulajdonosak ha eladnak , akkor szintén készpénzt várnak és nem ígéreteket.

2014. jan. 18. 18:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Ettől nem lettem okosabb.....
2014. jan. 19. 01:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Tényleg !

A megoldás :

1. Eladod a két nagyobb lakást , Kp. - ért , megkapod a pénzt és vásárolsz 2 kisebbet.

2.Megpróbálod elcserélni a nagyobb lakásokat a kisebbekre , de ehhez az kell , hogy ugyanaz legyen a vevő , ennek nincsen sok esélye.

Az ingatlanosokkal nem mész semmire , nekik nincsen saját lakásuk , ők csak közvetítők , jutalékért dolgoznak.

Próbáld kihagyni a közvetítőket , legalább eladásnál , adj fel hirdetést , tegyél ki táblát stb....

2014. jan. 19. 13:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezeket már mind végigzongoráztam.........

Az oké, hogy eladom a lakásokat, de ha kifizették, akkor bizony záros határidőn belül ki is kell költöznöm. És az egyáltalán nem biztos, hogy annyi időn belül találunk 2 másik, megfelelő lakást :(

2014. jan. 19. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Róka fogta csuka! Én voltam így, eladtam egy házat, 60 napot kaptam a kiköltözésre. Több eladó ház gazdája átvágott, végül utolsó pillanatban meglett az új ház. De a kiköltözési határidő miatt kénytelen voltam néhány napig szállodában lakni. (Holmit vihettem már előbb).
2014. jan. 20. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Előbb foglalkozz az eladással (persze a csere lehetőségéről sem lemondva), ha találtál vevőt, az aláírt adásvételi alapján már könnyebben keresgélhetsz. Az a 60-90 nap, ami az aláírástól a kifizetésig-birtokba adásig eltelik, elvileg elég lehet megfelelő újat találni magadnak.

Az ingatlanosoKAT sem mellőzném, úgysem tudod őket hirdetésben lenyomni, a vevő-jelöltek az esetek nagy számában úgyis az ő hirdetésüket látják meg előbb és náluk jelentkeznek.

Tegyél egy próbát: adj fel egy hirdetést valamelyik ingatlanos oldalon, majd két nap múlva nézd meg, hányadik oldalon lesz a találati listában.

2014. jan. 21. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Tedd fel a hírdetést a Jófogás, Ingatlanbazár, Expressz, Apród, Ingatlannet oldalak valamelyikére.
2014. jan. 21. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!