A rokonaim miért néznek hülyének, amiért Lengyelországba akarok költözni? Mi a ti véleményetek?
Figyelt kérdés
Pár napja jelentettem be a hírt, s azóta értetlenkednek rajtam. Azt mondják: menjek inkább Németo-ba, vagy Ausztriába. Most sikerült egy olyan embert találnom, aki megvenné a házamat, és ebből a pénzből pont tudnék venni Varsóban egy lakást. Onnan keresnék majd munkát. Könyvelő voltam, van 2 év szakmai tapasztalatom, beszélek folyékonyan lengyelül, németül, oroszul és angolul. Mi a véleményetek erről? Itthon már belefáradtam a munkakeresésbe, az emberek mentalitásába, az ország vezetőitől is kiakadok.2014. jan. 18. 08:20
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem teljesen jó az elképzelés. Nem tudom, honnan jöhetett ilyen hirtelen, biztos nekik sem emlegetted sokat, azért vannak kiakadva, vagy éppen nem gondolták, hogy komolyak a szándékaid. Én mondjuk nem költöznék oda. Bár nagyon kedvesek az emberek, nagyon vallásosak is, én pedig nem úgy élek, hogy azt ők tolerálni tudnák.
2/5 anonim válasza:
Mivel van könyvelői tapasztalatod és ilyen széleskörű nyelvtudásod, így szerintem előbb inkább vedd fel a kapcsolatot lengyel HR cégekkel, hátha valamelyik kellemesebb lengyel nagyvárosban kapsz jó munkát, a multik a szolgáltatói központjaikban sok külföldit foglalkoztatnak a nyelvtudás miatt. Tudom hogy ez szubjektiv vélemény, de személy szerint Varsót mindenestül rühellem (ahogy Budapestet is). Amúgy a politikusok Polskában se okosabbak mint nálunk, munkát találni ugyanolyan macerás, de az tény hogy én is szivesebben élek Krakkóban mint bárhol máshol.
3/5 anonim válasza:
Szia,
Én 2 évet éltem Krakkóban, engem is annó hülyének néztek az ismerősök, de utólag mindenki elismerte, hogy jó döntés volt. :) Ami azt illeti, nekem a mai napig honvágyam van kicsit Lengyelo. iránt (bár Krakkót nem kifejezetten szerettem). Szerintem amúgy a legjobb lengyel város Wroclaw (a lengyelek szerint is).
Amúgy egy fontos dolgot mondok, ami miatt Lengyelo. sokkal jobb, mint Németo. vagy Ausztria.. Nyugaton csak egy vendégmunkás vagy a sok közül, Közép-Európában pedig majdnem egyenlő a helyiekkel. ;) Előre is sok sikert!
4/5 anonim válasza:
A világ, de Magyarország főleg tele van kis emberekkel kis álmokkal. Ne törődj velük ha nagyobb álmaid vannak és irány a nagyvilág!
5/5 anonim válasza:
azért nevetnek ki mert ugye a nyugat az ami divat, ami a csapból folyik. Ne is törődj velük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!