Mennyi az esélye, hogy megoldható legyen az ingatlanos kiiktatása?
Figyelt kérdés
Pest melletti pici faluban nézegetünk lakásokat. Itt lakunk 1 éve albérletben, kép alapján tudjuk nagyjából hol lehet az ingatlan. Arra gondoltuk, hogy kiiktatjuk az ingatlanosokat és személyesen keressük fel a tulajt (pl.: postaládába hagyunk üzenetet, becsöngetünk). Mennyi az esélye, hogy az ingatlanos által hirdetett lakást ingatlanos nélkül tudjuk megvenni? Nem kötelezi a tulajt valami szerződés?2013. júl. 10. 16:35
1/5 anonim válasza:
"Nem kötelezi a tulajt valami szerződés?"
ha ingatlanossal hirdeti, akkor ott van valami szerződés, az biztos. hogy ebben pontosan mi van, az egy más kérdés. egy próbát megér a dolog szerintem.
2/5 anonim válasza:
Nem tudhatom, mennyi az esélye, de van, persze.
Tipikus, hogy az eladó is hirdetheti akár a lakást, vagy több ingatlanirodával köthet szerződést (gondolom, az előbbi a gyakoribb. én se akarnék ingatlanosnak fizetni, ha egy ismerősöm rajtam keresztül megveszi :D), úgyhogy ha megtalálod, akkor mindkettőtöknek jó, ha elintézitek egymás közt, többet lehet alkudni, hisz van egy plusz rés, amin "osztozhattok" :)
3/5 anonim válasza:
Mi kikerülni nem tudtuk, viszont arra jó volt, hogy megkerestük a tulajt, hogy kiiktattuk a másik két házra pályázó "ellenfelet", mert a tulaj ragaszkodott hozzá, hogy nekünk legyen eladva.
4/5 anonim válasza:
A mi esetünkben az eladó két ingatlanosnál is hirdetett, de mi személyesen felkerestük, és így is egyeztünk meg.
5/5 anonim válasza:
Ha a tulaj kizárólagos szerződést kötött, akkor semmi, egyébként nyugodtan tárgyaljatok személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!