Ha nem sikerül adott időn belül eladni az ingatlant, jár az ingatlanközvetítőnek valamiféle díj?
Figyelt kérdés
Hirdetésért, ingatlan bemutatásért, stb.jan. 31. 18:33
1/5 anonim 

válasza:

Nem illik, de nezd at alaposan a szerzodest, amit alairsz!
2/5 anonim 

válasza:

Tényleg alaposan olvasd el a szerződést!
4/5 anonim 

válasza:

Én nem írnék olyat alá, ahol jár neki. Korrekt helyeken ez fel sem merül.
5/5 anonim 

válasza:

Állítólag pörög a lakáspiac. Vagy nem? Mindegy. A hirdetés az ingatlanosok számára szinte az összes hirdetőoldalon fizetős és ezt minden megújításkor ki kell fizetnie. Ez az egyik költsége, a másik az üzemanyagköltség, mert kimegy minden alkalommal, amikor megmutatja a lakást az érdeklődőknek. Elvileg szerintem lenne joga ezeket a költségeket elszámolni a megbízójával. Minden más vállalkozó ki szokta számlázni a költségeit. Hogy ez az ingatlanügynököknél szokás-e, azt nem tudom. Ha sikerül eladnia, akkor mindez lehet, hogy megtérül neki. De ha megmutatta már vagy 20 érdeklődőnek és sok költségben van már neki, akkor lehet, hogy mire eladja nullszaldósan jön ki, amikor egy olcsóbb lakás után megkapja a jutalékát. Attól is függ, hol tevékenykedik. Ha vidéken, akkor a jutaléka is kisebb egy olcsóbb ingatlanon, akkor örül, ha van profit. Ha egy felkapott környéken, Budapesten, ott már egy kutyaól eladása után is jól keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!