Magánszemélyként köthetek ingatlanközvetítő szerződést másik magánszeméllyel?
Arra gondoltam,hogy mondjuk 0,5%-1% nyereségért én is szívesen közvetíteném mások lakását szerződés alapján, fogadnám a telefonokat, egyeztetnék időpontot összehoznám az eladóval a komoly vevőket stb stb. De persze csak maszekba, meló után a szabadidőmben. Az elérhetőségemről meg lenne egy előre elkészített kis viruális naptár,hogy mikor nem érek rá ,mert a főállásomban vagyok és mikorra van betervezve lakáslátogatás stb az összes többi időpontban meg hivogathatnának :D
Mivel összevissza dolgozom alapból,így mindig lenne mindenféle nap és napszak mikor ráérnék. Heti 3,5-4 nap teljesen biztos elérhető lennék.
Nem. Ehhez ennek megfelelő adószámot kell kiváltanod és adóznod is kell a jövedelmed után. Hogy milyen forma éri meg, azt a várható bevétel alapján kell megsaccolni. Ha nem rendszeres ez a jövedelem, nem feltétlenül vállalkozónak kell lenned.
Sima magánszemélyként meg tudtommal megbízási szerződéssel tudsz dolgozni, azaz a megbízód alkalmaz egy munkára, és az adót majd fizeti be utánad, de akkor meg ő nem lehet magánszemély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!