Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha hirtelen menekülnöd kellene...

Ha hirtelen menekülnöd kellene a házadból, pl egy tűzeset miatt, és csak egyetlen egy tárgyat vihetnél magaddal, mi lenne az és miért?

Figyelt kérdés
Ne úgy gondolkodj, hogy előre tudod hogy majd menekülnöd kellesz, hanem hirtelen, akár az éjszaka közepén felriadva azonnal ki kell rohanni és tegyük fel, hogy nem mehetsz vissza többé és minden odavész. Mi lenne az az egyetlenegy tárgy, amit megmentenél és miért?

jan. 24. 16:39
1 2 3
 21/27 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Van egy faládám minden fontos iratommal azt vinném és a pénztárcám. Abban vannak az irataim mind
jan. 24. 20:10
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

Az iratokat lehet digitalizálni és felhőben tárolni.

Az pedig, hogy mit kapna fel hirtelen az ember tudatosítani kell. Ami sajnos nagyban függ a csapás irányától és fajtájától. Mert ugye hiába akarod te az ssdt vinni, ha a pctől indult a tűz. Magyarországon más nem igen történik. Tornádó földrengés alapvetően nincs, a vízre meg fel lehet készülni.

Ezenkívül egy ritkán használt tárgy vagy pl a címer, doksis mappa, nem valószínű , hogy pánik helyzetben eszetekbe jut, ezek valószínűleg ott maradnak, mert inkább a csaladtagokat mented, ébreszted őket, esetleg vonszolod ki őket eszméletlenül.

Ezért van az, hogy a legtöbb porig égett házban lakók, alvós ruhán kívűl más tárgyal nem távoznak az otthonukból. Hát még akkor mikor vissza kell menni esetleg a párotokért, mert a 2 gyereket cipelted ki, vagy éppen a vonyító kutyáért.

jan. 24. 20:21
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én felkapnam a macskát, a férjem a fiókot a szekrényből. 1 helyen van az értékeink és a fontos dokumentumok.

Most itthon vagyok tesómmal. Ő azt mondta az állatokat de ha tárgy lenne akkor a táskáját.

Abbam vannak az iratok, kártyak, pénz.

jan. 24. 21:18
 24/27 anonim ***** válasza:
89%

"Az iratokat lehet digitalizálni és felhőben tárolni."

Azokat a hatosagok nem fogadjak el.

"Viszont a külső ssd-t én is vinném, mert pótolhatatlan dokumentumok vannak rajta, pláne ha az eredeti is bennég"

Cimbi, most keszits backupot. ;)

Aki itt olyansmit valaszolt, hogy ezt meg azt, mert az potolhatatlan, az gondolkozzon el most trezor berlesen, vagy tuzbiztos trezor vasarlasan...

jan. 24. 21:27
 25/27 A kérdező kommentje:

24

Van backup. De igen, abban igazad van hogy azt lehet, jobb lenne tűzbiztos helyre tenni mert amúgy semmi értelme

jan. 24. 21:33
 26/27 Metionin ***** válasza:
89%
A telefonom. Egyrészt közvetlenül mellettem van az ágyban vagy az asztalnál ahol ülök, míg az iratokat keresni kéne hogy épp melyik táskában van. A telefonnal hozzáférek a netbankhoz, most már ugye az ügyfélkapuhoz is, tudok vele értesíteni embereket, hívhatok segítséget, fizethetek vele stb.
jan. 24. 21:33
 27/27 anonim ***** válasza:
57%

A covid óta minden iratot elfogadnak digitalizálva, ezt tovább fejlesztve lett a digitális állampolgárság is. A másik dolog pedig, a hatóságok tárolják az adataid, így csak a kártya számát kell bepötyögiük és mindent tudnak. Viszont iratokról készült képek nélkül, még azt isbizonyítani kell ki vagy, és a legtöbb ügyintézéshez fényképes igazolvány szükséges.

4 éve online intéztem az ügyvéddel a telekvásárlásomat.

jan. 24. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!