Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha hirtelen menekülnöd kellene...

Ha hirtelen menekülnöd kellene a házadból, pl egy tűzeset miatt, és csak egyetlen egy tárgyat vihetnél magaddal, mi lenne az és miért?

Figyelt kérdés
Ne úgy gondolkodj, hogy előre tudod hogy majd menekülnöd kellesz, hanem hirtelen, akár az éjszaka közepén felriadva azonnal ki kell rohanni és tegyük fel, hogy nem mehetsz vissza többé és minden odavész. Mi lenne az az egyetlenegy tárgy, amit megmentenél és miért?

jan. 24. 16:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
8, 10# Ha semmivel nem tudod igazolni, hogy ki vagy, az nagy gond lehet. De ha már az új, ujjlenyomatos személyid van, akkor az is könnyebb.
jan. 24. 18:16
 12/27 anonim ***** válasza:
85%
#11: Hát igen, de azért csak megoldható, mindenre van megoldás, legfeljebb sok hivatalba kellhet kopogtatni és egy kicsit nélkülöződik a kocsikázás, ha már jogsi is oda, de egy porig égett milliós köteg pénzt vagy egy gyémánt gyűrűt nem ad másikat egy hivatal sem, újra meg kell teremteni az árát, na meg gyerekkori fotókat még a pénzzel sem lehet megvenni, azok meg még inkább pótolhatatlanok.
jan. 24. 18:28
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy doboz benne a legfontosabb dolgaimmal.
jan. 24. 18:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

No ezért nem árt beszerezni egy ilyesmit. Nem biztos, hogy használ, biztos, hogy nem árt!

[link]

jan. 24. 18:44
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudom nem jó befektetés párna alatt tartani a pénzünket, de van nagyobb összeg itthon, azt vinném, minden más pótolható.
jan. 24. 18:44
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Kicsit OFF: Én ezért digitalizáltam a fotókat és a legfontosabb adataim fent vannak több tárhelyen. Google/Onedrive a fizikai adathordozó mellett.

A főbb irataim is megvannak scannelve, digitalizálva, az is több, mint a semmi.

jan. 24. 18:51
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogy is csökkentem a számot, mindig 2 dolog lesz belőle.

1. a telefon mert erről minden adatomat elérem, hozzáférek a bankszámlámoz stb.

2. a kulcs csomóm, nem az égő ház kulcsa a lényeg, hanem az autóé. És mivel mindg benne van a bejárati ajtó zárjában, még a lángok közé is issza nyulnék érte.

Ezzel a2 dologgal pedig eléggé mobilis lennék.

jan. 24. 18:51
 18/27 A kérdező kommentje:
Szerencsére ügyfélkapun minden fent van, így az iratok talán nem gond. Viszont a külső ssd-t én is vinném, mert pótolhatatlan dokumentumok vannak rajta, pláne ha az eredeti is bennég
jan. 24. 19:07
 19/27 Sanyi2025 válasza:
100%
a kabátot, mert hideg van.
jan. 24. 19:22
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Van egy báránybőrből készült címeres nemesi levelem otthon.A családom annak idején 1654-ben kapta II.Rákóczy Györgytől erdélyi fejedelemtől vele együtt a rangot, kiváltságokat földeket.

Minden más tárgy pótolható lenne számomra,ez a nemesi levél nem úgyhogy azt menteném.

jan. 24. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!