Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet megelőzni a tűziját...

Hogy lehet megelőzni a tűzijáték által okozott lakástüzeket?

Figyelt kérdés

Igen, a mostani miskolci esetre gondolok:

[link]

Az egy dolog, hogy nem kéne részegen az utcáról lődözni, de mindig lesz pár hülye. Mivel lehet egy erkélyt viszonylag tűzbiztossá tenni?

2023. jan. 3. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem semmivel, főleg ha van rajta szigetelés.
2023. jan. 3. 11:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az erkélyen a külső falsík vonalában felszerelt alumínium redőnnyel. Ha az ember nincs otthon, leengedi. Szilveszter környékén akkor is, ha otthon van.
2023. jan. 3. 11:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Redonybol a muanyag leengedese is segithet.

Lehet venni egyebkent valami golyos tuzolto keszuleket. Beteszed az adott helyre, tuz azaz ho hatasara pedig szetdurran es beterit mindent a porral.

Csak elegge draga.

2023. jan. 3. 11:30
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Bekészíted a poroltót, és mindig a közelben tartod.
2023. jan. 3. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mechanikailag tényleg a redőny talán a legjobb megoldás.

A porraloltó készüléket én pedig kötelezővé tenném, mint az elsősegély csomagot a kocsiban. Nem egy nagy összeg, és nem is havonta kell cserélni, ellenben egy egyszerű konyhai balesetnél is hasznos szolgálatot tenne.

2023. jan. 3. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Nalunk 2 darab 1kg-os olto volt. A szomszednal volt tuz. Oltotta a fel szomszedsag. Vittem azt is. Par masodpercre volt eleg.

Itthonra egy nagy 10kg-os a minimum, de az is csak kisebb tuzre jo amikor meg csak kezdodik.

2023. jan. 3. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6

Így van, töltet tömegtől függetlenül meg van határozva, hogy hány másodpercig kell működnie egy poroltónak.

De szerintem egy 6 kilósnál nem kell nagyobb.

Bár nem lennék a helyébe, aki hetekig porszívózza utánna azt a finom port.

Konyhába esetleg célszerű a habbal oltót venni.

2023. jan. 3. 21:34
 8/11 anonim válasza:

Nem pakolod tele éghető dolgokkal, itt kezdődik. Aztán redőny, meg normális ablaküveg. Szeretném ismertetni, hogy hogyan működik egy rakéta. Tehát, a hajtóanyagot begyújtja egy gyujtózsinór, ami a levegőbe küldi azt, aztán egy kicsit gyengébb töltet durran el, ami begyújtja és szétlövi a töltetben elehelyezkedő csillagokat, amik a másodperc töredéke alatt elégnek a lángralobbanástól számítva. Tehát rakétával nehezen lehet egyébként kigyújtani valamit, kivéve ha a valami éghető anyagon, vagy annak közelében bont, tehát gyullad be és robban el az a töltet, amiben a csillagok vannak. De egyébként ha nincs az erkélyen könnyen gyulladó dolog, akkor nem nagyon lehet vele tüzet okozni. Talált már el ilyen cucc és láttam már a működését, de maximum azt tudom elképzelni, hogy valami szövet, papír, vagy hasonló dolgon bontott és az kapott lángra, ugyanis pld egy tömör fa asztalt nem tud meggyújtani önmagában, mivel olyan rövid ideig tart az égési fázisa.

-Itt most azokról az f1-f2 kategóriás termékekről beszélek, amihez 16 évesen hozzájuthatott-

2023. jan. 6. 02:04
 9/11 anonim ***** válasza:
8 az f3 pl egy bazooka miben más?nagyobbat robban és ennyi igazából ugyanaz mint amit leírtál egy fából készült asztalt az nem gyújt fel mert max 4-5 másodpercig ha izzik.
2023. jan. 7. 20:35
 10/11 anonim válasza:
9, igen, de 16 évesen hivatalosan csak f1-et, meg f2-t vehet, azért írtam. De f3-ban azért már vannak olyan töltetek, amik tudnak gázosak lenni, pl 2 inches bomba lehet f3, ha előre van csomagolva és azért az tűzveszélyesebb, mint egy f2-es raksi :)
2023. jan. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!