Milyen engedélyeket kell kérnem és hol, hogyha szeretnék itthon tüzijátékozni?
ha hivatalos üzletben veszed meg, felvilágosítanak.
Ezek szerint a média által hangoztatott "csak szilveszterkor lehet legálisan tűzijátékozni" teljesen hamis?
Én is bedőltem?
#3 Valószínűleg bedőltél igen :D
Gyakorlatilag, ami kereskedelmi forgalomban szabadon kapható (pyroshop) az használható is. Ugye ez a kat 1. valamint kat 2-es termékek. Szilveszterkor még erre jönnek a Kat 3-as termékek. Azokat dec 31-én fel kell használni.
Ami azt jelenti, hogy az apró tüzijátékok, gyakorlatilag az összes MO-n kapható rakéta, a kicsi, és közepes méretű (nagyjából 30mm-ig, 100 lövés alatt a legtöbb) még a 2.-es pyrotechnikai osztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy 1Kg nettó hatóanyagtartalomig (magánszemély által) tárolható, valamint szabadon felhasználható.
Gondolom 10 óra után már ez is csendháborításnak számít, de magáért a használatért nem szabhatnak ki bírságot.
Nézd, én még egy kerty szalonnasütés, beszélgetés előtt is szólok a szomszédoknak, ha az nem fejeződik be este 8-ra, hanem esetleg 9 vagy 10 órára.
De én abban a hiszemben éltem, hogy egy kis 8 lövéses mini tűzijátékot is csak szilveszterkor puffogtathatok el. Mivel például már augusztus 20-án este 9-kor is tök sötét van, nem este 10 után akarok én csendet háborítani, hanem sötétedéskor lőnék fel egy mini tűzijátékot a kisfiam szülinapján. [Szilveszterkor imádja. Akkor is vacsora után lőjük.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!