Ha hirtelen menekülnöd kellene a házadból, pl egy tűzeset miatt, és csak egyetlen egy tárgyat vihetnél magaddal, mi lenne az és miért?
Figyelt kérdés
Ne úgy gondolkodj, hogy előre tudod hogy majd menekülnöd kellesz, hanem hirtelen, akár az éjszaka közepén felriadva azonnal ki kell rohanni és tegyük fel, hogy nem mehetsz vissza többé és minden odavész. Mi lenne az az egyetlenegy tárgy, amit megmentenél és miért?jan. 24. 16:39
1/27 anonim válasza:
Az írattartom. Azt lenne a legnehezebb és a legdrágább potolni.
2/27 anonim válasza:
Az irattárcám. Anélkül semmit sem tudnék csinálni. Sok időbe telne bizonyítani, hogy egyeltalán ki vagyok, pénzt vegyek fel, vagy enyém-e az ingatlanom, kocsim, vagy a gyerekem.
3/27 anonim válasza:
A tárgyakat leszarnám, a macskámat vinném
5/27 anonim válasza:
Van egy dobozunk amiben együtt vannak a család bizonyítványai, anyakönyvi kivonatok és hasonlók. Ha csak 1 lehetne akkor én azt vinném. A párom meg azt a másik dobozt amiben az értéktárgyaink vannak.
7/27 anonim válasza:
A mobilomat, hogy fel tudjam hívni a tűzoltókat.
8/27 anonim válasza:
Jó kérdés. Ez attól is függ, hogy mi van elérhetőbb helyen, ha könnyen hozzáférhető helyen van, akkor kézpénzt, esetleg a külső winchestert. Személyi iratokat akkor sem venném fel, ha pont mellette megyek el, ha tényleg futni kell (az is idő, hogy felkapom és foglalja a kezem egy ajtónyitásnál, ami további időveszteség), mivel ezeket újra kiállítsák az okmányirodában, meg a bankkártyát is lehet újat igényelni és a régit letiltani, az egyenleg nem vész el, így csak felesleges kockáztatás (sőt én hagytam el személyit minden okmánnyal együtt, nem is kerestem túlságosan, inkább igényeltem újat) (Csodálkozok, hogy sokan a személyi iratokat vinnék, ami egy-két hivatali sorbanállással pótolható és azt vinnék) Esetleg egy telefont, de nem azért hogy azt meg akarom menteni, csak azért, hogy tudjam hívni a 112-t, de ha véletlen valakinél látok egyet, vagy már hívják a segítséget, azt dobom el elsőre, ha akadályozna a menekülésben.
10/27 anonim válasza:
#8 vagyok, az anyakönyvi kivonatért sem sietnék, mivel amúgy sem tudom hol van 🤣 úgyse kérik sehol, na meg biztos lehet pótolni azt is, gondolom a bizonyítványokat is. Magyarán azt kell vinni, amit egy hivatal sem pótol: készpénz, könnyen vihető értéktárgy vagy milliós értékű akármi, ha nem tárolod az adatokat házon kívül vagy felhőbe, esetleg még mehet az értékes családi fényképeket tartó winchester, ha van még annyi idő, hogy elévedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!