Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettem egy lakást ami tulajdon...

Vettem egy lakást ami tulajdoni lap szerint +1 szobát tartalmaz, de a szomszéd átfalazta?

Figyelt kérdés

Ingatlannyilvántartásba nem került bevezetésre, sem társasházi okiratba. Konkrétan még az ajtó is megvan, ahonnan a szoba nyílt, csak falazva van mögötte.

Ha a szomszéd nem tud előbányászni semmilyen dokumentumot erről, hogyan rendezzem?

jan. 15. 20:48
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
92%

A számítógépes rendszer előtt egy katyvasz volt az egész földhivatal, bevitték a rendszerbe azt, amit feltaláltak, ami "elkeveredett", annak náluk nincs nyoma.

Nálam is volt hasonló helyzet, s csak a korábbi adás-vételi szerződésekből derült ki, hogy hol a hiba.

Mindenesetre te 60 m2 után fizettél (?!) -na jó, te csak 57-nek mérted, 3 m2 lehet mérési hiba akár nálad, akár az eladónál, pl.: beleszámította (valaki) az elválasztó falakat is.

Elkezdhetsz perelni, de ha kiderül, hogy mégsincs igazad, csak felesleges költségekbe vered magad.

Én olcsón megúsztam, pár millióval sikerült tisztázni a helyzetet.

jan. 16. 03:25
 42/57 anonim ***** válasza:
64%

Tehát vettél egy 60nm-es lakást, azért is fizettél, annyit amennyit az ér, de megszimatolta a dögszagot az orrod, hogy több is lehetne, akkor azonnal habzóü szájjal ugrasz, hogy az is a tiéd :)

Ez most csak egy részére volt megjegyzés. Másik oldalra meg az ,hogy akkor kellett volna elállni a szerződéstől vagy azonnal pause gombot nyomni amikor kiderült, hogy sunyiság van a dologban.

Az is lehet, hogy rendes adásvételi szerződése van a szomszédnak meg minden szar engedély a levélasztásra, csak a végén "elfelejtették" véglegesíteni.

Ismerősnek a háza sincs rajta a térképen (30 éve), pedig minden rendesen épült. Valamiért nem vitték fel. Őt pedig nem érdekli.

Kezdetnek a szomszéddal kell beszélni. Az ingyen van. Persze nem fog örülni.

jan. 16. 07:54
 43/57 A kérdező kommentje:

Én lennék a legboldogabb, ha gyorsan tisztázható lenne, hiszen szeretnék jelzálog alapú személyi kölcsönt felújításra, és lakásbiztositásnál sem mindegy mekkora a valóságban és a papíron, de még ingatlanadónál sem, főleg ezen a településen. Szóval nem kell ez, ha előkerülne minden irat, az remek lenne.

A dögszagról meg annyit, hogy emberek vagyunk, nálam kevés tisztességesebb ember van. Puding próbája az éves, ameddig nem vagy konkrétan ebben a helyzetben, addig tök könnyű ítélkezni. Ha te olyan ember vagy akire rápapiroznak +fél lakást és meg sem fordul a fejedben hogy akár kezdhetnél vele valamit, akkor az szuper. De próbálj meg tök mélyen magadbanézni, és ténylegesen elképzelni a szitut.

Azt továbbra is fenntartom, hogy a legjobb szcenárió az lenne ha kiderülne hogy minden tiszta, és mehet a nyilvántartásba.

jan. 16. 08:28
 44/57 A kérdező kommentje:
Ha csak veletlen elfelejtették véglegesíteni és bemutatja az iratokat, akkor természetesen indulhatunk kézenfogva a hivatalba. Az hogy nem fog neki örülni az nem az én dolgom, neki is érdeke hogy jogilag tisztázott ingatlanban éljen..
jan. 16. 08:29
 45/57 anonim ***** válasza:
76%

NAV nem akar kimenni szemlézni, hogy 117nm-t vettél 60nm árában?

Az ilyenek szemet szoktak szúrni nekik.

jan. 16. 08:40
 46/57 A kérdező kommentje:
Igen tudom, ezért is szeretném tisztázni, mielőtt kiróják a nagy illetéket... Még nem voltak kint, de ezt írtam is korábban.
jan. 16. 09:10
 47/57 anonim ***** válasza:
70%

"nálam kevés tisztességesebb ember van"

Aha, persze. Egy 60 négyzetméteresnek hirdetett és ennek megfelelő árú ingatlant szerettél volna megvenni. A szerződésben (és a tulajdoni lapon) meg 117 négyzetméter volt írva. Te meg aláírtad.

Hát ez valóban a tisztességesség netovábbja. Hogy nem aláírás előtt verted a tam-tam dobot, hogy én ezt nem írom alá, előbb rendezzük a viszonyokat. Te egy valóban talpig tisztességes ember vagy. Kár, hogy nem talállak követésre méltónak...

jan. 16. 09:40
 48/57 anonim ***** válasza:
75%

A városunkban ahol lakom volt ilyen megtörtént eset pár éve.

Elment az egyik lakó 3 hét külföldi nyaralásra a családjával.

Addig a fal szomszédja kibontatta a köztes falat,majd befalazták az ajtót.

Lényegében hódító hadjáratra indult,jogot formált a szomszédos lakás nagyszobájára.

jan. 16. 10:17
 49/57 A kérdező kommentje:

Hát most lehet ezen fröcsögnöd, ha én nem veszem meg, megveszi más. Rengeteg jogilag katyvasz ingatlan van, ami hiteligénylés nélkül ki sem derül.

Egyébként van egy kis kertkapcsolata a lakásnak, és első körben az ingatlanos azt állította, hogy a kerttel együtt akkora, ezért ez a szám. Itt már foglalóztunk, majd utána jöttünk rá hogy ez nem valid, és felvilágositottak a földhivatalban.

Nem tudom mi rosszat írtam amúgy, ha végül semmilyen dokumentum nem támasztaná alá hogy ez valós átrendezés, akkor nem rohadékul fogok eljárni, de számomra itt ez még elképzelhetetlen. A szomszéd is hibát követett el hogy valóságban nagyobb lakást vett mint ami a tulajdoni lapon szerepel, azt hiszem a kettő közül ez a neccesebb, nem az enyém.

jan. 16. 10:31
 50/57 anonim ***** válasza:
87%
49. Szerintem tévúton jársz, ha azt hiszed, hogy egyszerűen jogot formálhatsz majd arra a részre, azért, mert nem találsz papírokat. Szerintem inkább hosszú pereskedésnek nézel elébe.
jan. 16. 10:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!