Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettem egy lakást ami tulajdon...

Vettem egy lakást ami tulajdoni lap szerint +1 szobát tartalmaz, de a szomszéd átfalazta?

Figyelt kérdés

Ingatlannyilvántartásba nem került bevezetésre, sem társasházi okiratba. Konkrétan még az ajtó is megvan, ahonnan a szoba nyílt, csak falazva van mögötte.

Ha a szomszéd nem tud előbányászni semmilyen dokumentumot erről, hogyan rendezzem?

tegnap 20:48
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
7. Valószínűleg valaki megvette azt a részt, azért csatolta magához, de nem papírozták le.
tegnap 21:35
 12/39 A kérdező kommentje:

60 nm volt maga a hirdetés, de az adásvételi szerződésben is 117 szerepel. Próbáltam elkérni az előző tulaj eredeti adásvételijét, de nem tudta ideadni, idős embertől vettem, 6 évig volt az ő tulajdonában.

Az azelőtti tulajdonos elhunyt, fiai örökölték és adták el. Jelenleg őket próbálom elérni, hogy mit tudnak erről.

tegnap 21:37
 13/39 A kérdező kommentje:

#11 de ki ilyen okos, hogy nem papirozza le, ha megvesz valamit?

Jogilag most nekiállhatnék kibontani azt az ajtót.

tegnap 21:46
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
12. Azért itt te is gondatlan voltál. Mikor aláírtad az adásvételit, és láttad, hogy nagyon nem stimmelnek a négyzetméterek, akkor kellett volna az ügyvédnél reklamálnod. Ő biztos felvilágosított volna, hogy ilyen esetben mi a megoldás és azt kinek kell megoldania.
tegnap 21:52
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

13. Nem biztos, hogy lenne jogod hozzá, azért ez annál bonyolultabb.

Közösképviselőnél nem érdeklődtél? Lehet, hogy a társasháznál szerepel valahogy ez a leválasztás.

tegnap 21:53
 16/39 anonim ***** válasza:
15. Most olvasom, hogy a társasházi nyilvántartásban sem szerepel.
tegnap 21:54
 17/39 A kérdező kommentje:

Az ügyvéd is tudott róla, bár ekkor még csak találgattunk, hogy miert lehet ekkora eltérés a valóságtól. Közös képviselőnél semmi.

Más csak az előző előtti tulajdonos örökösei és maga a szomszéd lehet az, aki ezt az ügyletet tisztázni tudja.

Viszont még nem rótták ki az illetéket, márpedig a NAV-nak ez gyanús lesz, hogy az ingatlan paraméterei nem feltétlenül vannak összhangban az árral.

tegnap 21:58
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az alaprajz módosítás a lényeg!

Hány nm van bejegyezve nákad és nála.

Simán lekérdezheted aznövét, sajátodat.

tegnap 22:01
 19/39 A kérdező kommentje:
Nála lényegesen kisebb a negyzetmeter, ami nyilvánvaloan nem igaz az ablakok számából ítélve. Azt is lekértem már, fizikailag lehetetlen hogy akkora az övé amekkora a tulajdoni lapon szerepel.
tegnap 22:04
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló a helyzet -mi vettünk meg egy szobát-, de ügyvéd intézte.

Lehet, hogy csak nem lett bevezetve.

A szomszéddal próbáld tisztázni.

Egyébként meg 60 m2-esnek vetted, gondolom ennek megfelelő áron.

Az 57 hogy jött ki? Te méregetted?

tegnap 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!