Vettem egy lakást ami tulajdoni lap szerint +1 szobát tartalmaz, de a szomszéd átfalazta?
Ingatlannyilvántartásba nem került bevezetésre, sem társasházi okiratba. Konkrétan még az ajtó is megvan, ahonnan a szoba nyílt, csak falazva van mögötte.
Ha a szomszéd nem tud előbányászni semmilyen dokumentumot erről, hogyan rendezzem?
60 nm volt maga a hirdetés, de az adásvételi szerződésben is 117 szerepel. Próbáltam elkérni az előző tulaj eredeti adásvételijét, de nem tudta ideadni, idős embertől vettem, 6 évig volt az ő tulajdonában.
Az azelőtti tulajdonos elhunyt, fiai örökölték és adták el. Jelenleg őket próbálom elérni, hogy mit tudnak erről.
#11 de ki ilyen okos, hogy nem papirozza le, ha megvesz valamit?
Jogilag most nekiállhatnék kibontani azt az ajtót.
13. Nem biztos, hogy lenne jogod hozzá, azért ez annál bonyolultabb.
Közösképviselőnél nem érdeklődtél? Lehet, hogy a társasháznál szerepel valahogy ez a leválasztás.
Az ügyvéd is tudott róla, bár ekkor még csak találgattunk, hogy miert lehet ekkora eltérés a valóságtól. Közös képviselőnél semmi.
Más csak az előző előtti tulajdonos örökösei és maga a szomszéd lehet az, aki ezt az ügyletet tisztázni tudja.
Viszont még nem rótták ki az illetéket, márpedig a NAV-nak ez gyanús lesz, hogy az ingatlan paraméterei nem feltétlenül vannak összhangban az árral.
Nem csak az alaprajz módosítás a lényeg!
Hány nm van bejegyezve nákad és nála.
Simán lekérdezheted aznövét, sajátodat.
Nálunk hasonló a helyzet -mi vettünk meg egy szobát-, de ügyvéd intézte.
Lehet, hogy csak nem lett bevezetve.
A szomszéddal próbáld tisztázni.
Egyébként meg 60 m2-esnek vetted, gondolom ennek megfelelő áron.
Az 57 hogy jött ki? Te méregetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!