Vettem egy lakást ami tulajdoni lap szerint +1 szobát tartalmaz, de a szomszéd átfalazta?
Ingatlannyilvántartásba nem került bevezetésre, sem társasházi okiratba. Konkrétan még az ajtó is megvan, ahonnan a szoba nyílt, csak falazva van mögötte.
Ha a szomszéd nem tud előbányászni semmilyen dokumentumot erről, hogyan rendezzem?
Igen, az 57 saját méregetés, de a hirdetés szövege nyilván nem hivatalos irat. Az én adásvételi szerződésemben is tulajdoni lap szerinti 117 nm szerepel. 💁♀️
Ha viszont ez a helyzet áll fent, akkor a szomszéd ha előveszi az ügyvédi papírokat (ha vannak), akkor ennek felvezetése a nyilvántartásban őt is terheli, mert nem szeretnék az ő részére is vagyonszerzési illetéket fizetni..
1 VH után a nagypolgári lakásokat osztották fel két felé (nagyokat három) , ugyanis ezek két bejáratosak voltak. A második bejárat a cseléd bejáró volt, a cseléd lakótérrel.Általában a konyhából vagy folyosó végéről nyíltak össze.
A levéltárban megtalálhatod az eredeti terveket.
Szerintem a korábbi két örökös így osztotta el egymás között és külön adták el.
Az ingatlanos meg egy barom!
De én mint új tulajdonos mégis hogy nem férek hozzá minden lehetséges irathoz?
Amúgy a szerződésben az van, hogy az ingatlan per, teher és igénymentes.. semmi előző iratot nem kaptam meg, semmilyen szerződést, márpedig ha ügyvédi vásárlás volt, mindenki érdeke az lett volna, hogy ez kerüljön az új tulajdonoshoz is.
Előző szerződéseket nem fogsz kapni vásárláskor, a tullapon rajta van minden eddigi tulaj, azt bőven elég tudnod.
De amúgy cím alapján a szomszéd tullapot is le tud kérdezni földhivatal online, ingyen.
Nem fogja megtudni.
Visszamenőleg 3.-4. tulaj közös lesz,az osztás utána történt meg.
Egyébként 1/1 tulaj vagy, vagy osztatlan közös tulajdon a szomszéddal?
Engem nem a nav érdekelne, hanem, hogy vettem egy nagy lakást papíron, és a felével rendelkeztek csak.
1/1 tulajdonos lettem.
Lekértem a szomszéd lapját is, nem találtam közös pontot, csak azt, hogy az övé papíron jóval kisebb mint a valóságban..
Dunsztom sincs, hogy be van-e vezetve, az ügyvéd intézett mindent sok évvel ezelőtt, de a szomszéd adás-vételijében már a kisebb m2 szerepel.
Amikor vettük -a lakást- kikértük a tulajdoni lapot, egy katyvasz volt az egész földhivatal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!