Pest megyeben a legbiztonsagosabb es leggazabb telepulesek?
Koltoznek, de nem ismerem a kornyeket es nem internetes statisztikak erdekelnek vagy bunozesi rata, mert az csak a hivatalos.. valamely pest megyei telepulesen elo vagy oda surun jaro szemelyektol orulnek par szoban az adott telepulesrol, nepesseg osszetetelerol, kozbiztonsagrol, stb
Koszonom, ha segitesz

Ha megnézed az ingatlanos oldalakon az árakat, akkor nagyjából arányban van a település elhelyezkedésével, népesség-összetételével. Amikor mi házat kerestünk Pest megyében, akkor az volt az első, hogy mindig beléptem az adott település facebook csoportjába, kérdezősködtem, olvasgattam, illetve a wikipédián közzétett adatokat megnéztem. Volt olyan település, ahova elindultunk megnézni a házat és ahogy elértük az utcát, ahol a ház volt, azonnal szóltunk az ingatlanosnak, hogy köszönjük, de nem nézzük meg a házat, elég volt látnunk az utcát (Valkó).
Ahova én egészen biztosan nem költöznék: Albertirsa, Pilis, Monorierdő, Nagykáta, Cegléd (a kelet-pest megyei régióban lévő települések amúgy is jóval szegényebbek, így a problémásabb népesség is jóval sűrűbben fordul elő).
Minél közelebb van Pest, annál drágábbak a házak, pl. Veresegyház, Fót, Vác, Szada. Itt is akadnak problémás népek, de jóval kevesebb (bár Vác elég fertőzött ilyen szempontból). Viszont horribilisek az árak és a közlekedés katasztrófa, főleg autóval.
Ha olyan várost/falut kéne említenem, ahol nagyon szívesen laknék Pest megyében, ha a pénztárcám engedné, az egészen biztosan Visegrád és környéke lenne. Viszont közlekedés szempontjából is az is halál.
Én azt javaslom, hogy menj el azokra a településekre, ahol ár/érték arányban szóba jöhetnek az ingatlanok és nézelődj, akár kérdezősködj az ott élőktől. Mi is két éven át ezt tettük. Mi a közép-pest megyei és keleti régió határára költöztünk, de olyan településre, ahol nincsenek rézbőrűek és csend, nyugalom van. Nekünk elsődleges szempont volt, hogy nagyon jó állapotú házat vegyünk és ez sikerült is.

Ahova én egészen biztosan nem költöznék: Albertirsa, Pilis, Monorierdő, Nagykáta, Cegléd (a kelet-pest megyei régióban lévő települések amúgy is jóval szegényebbek, így a problémásabb népesség is jóval sűrűbben fordul elő).
Szerintem meg semmi baj erre, évek óta itt élünk ezen a vonalon és sok ismerősöm is, nyilván nem egy Rózsadomb de semmi probléma van. Pilisen ráadásul most elég radikális polgármestert választottak.
1. Koszonom! Esetleg megmondanad melyik telepules az, ahol nincsenek rezboruek? Ilyesmit keresek en is.
2. Csobanka igazan szep, de tele van reszeg kisebbseggel, egyszer voltam ott es ott szedelgett tobb is az utcan es kovettek, amikor kiszalltam az autobol stb., nagyon gaz volt.
4. Pilisen meselnel rola milyen szempontbol radikalis a polgarmester es ez milyen elonyokkel vagy hatranyokkal jarhat?

Magyarországon második település, ahol Mi hazánkos polgármestert választottak.
Igazából abban, hogy azt ami Pest megyének ezen a részén is kezdett elterjedni (román gábor cigó invázió) eléggé próbálja megfékezni, eléggé látszik is már az eredménye, bármennyire is tagadja a régi vezetés aki leköszönt..Illetve elég agilis, mindenre vevő, kommunikatív, jó szervező, stb. Kevés ilyen polgármester van az országban az biztos.
De amúgy ez a lakhatás nyilván igény és pénztárca kérdése. Mi Pilisen lakunk, 14 milliórt vettünk 5 éve 120 m2 házat szép kerttel, azóta totál fel is újítottuk, alig van hitelünk (havi 68e a lakáshitel) Nyilván már Pilisen is jóval drágábbak ennél a házak, de azért a Monor-Pilis-Irsa vonalon még mindig olcsóbb, mint sok felé, mondjuk 40 millió körül már lehet jót venni. Nekem fontosabb volt ez, hogy ne legyünk tele hitelekkel, inkább költöm azt a pénzt nyaralásra, szórakozásra. Van ismerősöm, aki kifejezetten azt mondta erre a környékre ő biztos nem költözne és inkább Vácon vettek házat, 260 ezres havi hiteltörlesztővel meg mindenféle csokokkal, aztán vagy lesz gyerek vagy nem. Hát nem tudom megéri e, de kinek mi..

#4 Elfogadom a véleményed, én az alapján írtam a fentieket, amiket ismerősöktől hallok, illetve amiket én is láttam, mikor házat kerestünk. Volt olyan ház pl. Monoron, ahol a ház körül csak romák laktak. Egy nagyon szimpatikus fiatal pár árulta a házat és voltak olyan rendesek, hogy elmondták, a szomszédok problémásak. Mondjuk, ezt mondaniuk sem kellett, mert látszott. De van olyan ismerősöm, aki Gombán lakik (Monor mellett) és arról csak jókat hallok, látszik is az ingatlanárakon.
Sokan szidják a Tápió elnevezésű településeket, de én teljesen mást tapasztaltam. Mi pl. Tápiószőlősön lakunk, ahol eddig nyomát sem láttuk romáknak és nagyon nyugis, csendes. A szomszédokkal is szerencsénk van, nagyon kedvesek és mindenki nyugis életet él.
Viszont gyűlölök átmenni Ceglédre, mert (főleg a buszvég) a romák gyűjtőhelye, természetesen abból is a legrosszabb, amelyik nem bír viselkedni és hangos.

#7 Szoktam látni a vonatról, illetve tavaly voltunk is ott, sétáltunk a tavaknál, nagyon kedves kis helynek tűnik.
1,8 válaszoló voltam.

Igen, Gomba is tényleg jó, viszont valóban elég drágák az ingatlanok.
Településeken belül is tényleg van eltérés, Monoron van szegregátum (c.telep) de ott lakó ismerőseim, akik a város másik felén laknak, kb ebből semmit sem érzékelnek. Úgyhogy egy adott településen belül is nagyon meg kell tényleg nézni ki hova költözik.
Amúgy Tápiőszőlősi születésű vagyok, ott éltem 31 éves koromig :) Hát én most már nem laknék ott semmi szín alatt, eladtam az örökölt házamat, pedig sokan mondták Pilisen miért nem költözünk oda át, ha már adott egy ház ott is.
Azon a Tápió környéken (Bicske, Szele, Szőlős, Ság, Szentmárton) semmi nincs sajnos. Szőlős is csak akkor opció, ha a családban mindenkinek van kocsi, mert különben semmit nem tudsz kb venni vagy méregdrágán a helyi 2 boltban, Ceglédre meg buszozni elég necc.
De elhiszem, hogy valakinek meg jó az is.
Szóval tényleg abszolút igény-pénz-tevek stb függő ki hova.
Ennek tükrében nehéz tanácsot adni, mert hiába mondja valaki, hogy XY település jó, másnak az lehet nem jön be abszolút. Szóval csak általános tájékozódásra jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!