Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit csináljak, ha a bérlőim...

Mit csináljak, ha a bérlőim nem akarnak kiköltözni, nekem pedig birtokba kellett volna adnom a lakást, most pedig a vevő fenyegetőzik, hogyha 3 napon belül nem adom birtokba, akkor eláll a szerződéstől?

Figyelt kérdés

A szerződésünkben szavatoltam, hogy a bérleti szerződés meg fog szűnni, és a vevők ki fognak költözni. A szerződésbe belekerült az, hogy a birtokbaadási határidő után 30 nappal a vevő elállhat a szerződéstől, és az eladói oldal hibája esetén a foglaló duplája jár vissza. A 30 nap lejárt, a vevőnek nem felel meg, hogy a bérlőim tőle béreljék még 2 hónapig még a lakást, a vevő mindenképpen költözni akar. Nekem nincs pénzem a foglaló dupláját visszafizetni. Most már a vevő perrel fenyegetőzik Mit tegyek?

A bérlőim fizetik az albit, viszont nem kaptak hitelt a banktól, ezért nem tudnak beköltözni az új helyükre. A vevő még felajanlotta azt is, hogy az albérlőim a kisebbik szobát béreljék ki tőle a birtokbaadás utántol rögtön, viszont ez meg a bérlőimnek nem felel meg.

Mit tegyek?

A bérlőknek kb. 3 hónapuk lett volna a kiköltözésre, most azt mondják, hogy 2 kéne még nekik.

jan. 5. 23:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

"#15: De akkor meg a gyermekrm nem fogja tudni az ingatlanát kifizetni, mert le van szerződve már ő is egy másik ingatlanra."

Bukja a foglalot. 🤷‍♂️

jan. 7. 15:26
 22/25 anonim ***** válasza:
18%
Jaj a sok jaszkari dobd csak ki a bérlődet nem is baj hogy belőlük éltél évekig
jan. 9. 06:10
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
#22 nem kidobja őket, hanem időben szólt, hogy ki kell költözni. Mo-on aki albérletbe megy, az tudja, hogy bármikor jöhet a bérbeadó és mondhatja, hogy menni kell. Kivéve, ha megadott ideig bérli a lakást. De itt előre szólt, hogy menni kell, messze nem arról van szó, hogy kidobja őket. És mivel saját lakása, nem azért vette, hogy terézanyáskodjon és addig lakjon benne valaki, amíg kedve tartja. :(
jan. 9. 07:33
 24/25 anonim ***** válasza:
80%
Őrület ez a sztori... tényleg ilyenkor nem tudom, hogy hogy van pofájuk ezeknek maradni. Kínomban keresnék nekik egy albérletet és még a kauciót is fizetném, csak kotorjanak.
jan. 15. 20:31
 25/25 anonim ***** válasza:
Mi lett?
jan. 24. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!