Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit csináljak, ha a bérlőim...

Mit csináljak, ha a bérlőim nem akarnak kiköltözni, nekem pedig birtokba kellett volna adnom a lakást, most pedig a vevő fenyegetőzik, hogyha 3 napon belül nem adom birtokba, akkor eláll a szerződéstől?

Figyelt kérdés

A szerződésünkben szavatoltam, hogy a bérleti szerződés meg fog szűnni, és a vevők ki fognak költözni. A szerződésbe belekerült az, hogy a birtokbaadási határidő után 30 nappal a vevő elállhat a szerződéstől, és az eladói oldal hibája esetén a foglaló duplája jár vissza. A 30 nap lejárt, a vevőnek nem felel meg, hogy a bérlőim tőle béreljék még 2 hónapig még a lakást, a vevő mindenképpen költözni akar. Nekem nincs pénzem a foglaló dupláját visszafizetni. Most már a vevő perrel fenyegetőzik Mit tegyek?

A bérlőim fizetik az albit, viszont nem kaptak hitelt a banktól, ezért nem tudnak beköltözni az új helyükre. A vevő még felajanlotta azt is, hogy az albérlőim a kisebbik szobát béreljék ki tőle a birtokbaadás utántol rögtön, viszont ez meg a bérlőimnek nem felel meg.

Mit tegyek?

A bérlőknek kb. 3 hónapuk lett volna a kiköltözésre, most azt mondják, hogy 2 kéne még nekik.

tegnapelőtt 23:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Tartozol a foglaló kétszeresével, ha már lejárt az idő, és a vevő ezt a verziót akarja érvényesíteni.
tegnap 01:43
 2/21 A kérdező kommentje:
#1: De nincs pénzem kifizetni, ilyenkor mi van?
tegnap 01:48
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

"szavatoltam, hogy a bérleti szerződés meg fog szűnni, és a vevők ki fognak költözni"

Ebből csak az elsőt tudod szavatolni.

És ha írásban felmondtad a bérleti szerződést, akkor elehet is tettél ennek.

A másodikat csak a bérlő tudja szavatolni, és erről is kellett volna velük írásbeli megállapodást kötni, hogy ha nem tesznek eleget, akkor ők azok, akik a foglaló kétszeresét vissza kell fizessék.

tegnap 01:49
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Felmondtad a bérleti szerződést?
tegnap 01:50
 5/21 A kérdező kommentje:
#3: A szerződésbe az ügyvéd által belekerült az a birtokbaadási lépéseknél, hogy az első lépés az vevőnek jelleznem kell, hogy a bérlők kiürítve elhagyták az ingatlant.
tegnap 01:57
 6/21 A kérdező kommentje:
#4: Megkértem őket, hogy költözzenek ki.
tegnap 01:58
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

6: Ez 1. nem megfelelő jogilag, 2. bizonyíthatatlan.

Tehát nem teljesítetted, amit az adásvételi szerződésben vállaltál.

tegnap 02:03
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
És: 3. érvényesíthetetlen bármilyen jogvita esetén.
tegnap 02:04
 9/21 A kérdező kommentje:

#7-8: Miért nem?

Ha egy felmondási időn túli kiköltözési dátumot adok meg, akkor azzal miért nem mondom fel a szerződést és miért nem érvényesíthető jogvita esetén?

tegnap 02:32
 10/21 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#9 Írásban szólítottad fel a bérlőket amit ők aláírtak?
tegnap 04:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!