Mit csináljak, ha a bérlőim nem akarnak kiköltözni, nekem pedig birtokba kellett volna adnom a lakást, most pedig a vevő fenyegetőzik, hogyha 3 napon belül nem adom birtokba, akkor eláll a szerződéstől?
A szerződésünkben szavatoltam, hogy a bérleti szerződés meg fog szűnni, és a vevők ki fognak költözni. A szerződésbe belekerült az, hogy a birtokbaadási határidő után 30 nappal a vevő elállhat a szerződéstől, és az eladói oldal hibája esetén a foglaló duplája jár vissza. A 30 nap lejárt, a vevőnek nem felel meg, hogy a bérlőim tőle béreljék még 2 hónapig még a lakást, a vevő mindenképpen költözni akar. Nekem nincs pénzem a foglaló dupláját visszafizetni. Most már a vevő perrel fenyegetőzik Mit tegyek?
A bérlőim fizetik az albit, viszont nem kaptak hitelt a banktól, ezért nem tudnak beköltözni az új helyükre. A vevő még felajanlotta azt is, hogy az albérlőim a kisebbik szobát béreljék ki tőle a birtokbaadás utántol rögtön, viszont ez meg a bérlőimnek nem felel meg.
Mit tegyek?
A bérlőknek kb. 3 hónapuk lett volna a kiköltözésre, most azt mondják, hogy 2 kéne még nekik.
"szavatoltam, hogy a bérleti szerződés meg fog szűnni, és a vevők ki fognak költözni"
Ebből csak az elsőt tudod szavatolni.
És ha írásban felmondtad a bérleti szerződést, akkor elehet is tettél ennek.
A másodikat csak a bérlő tudja szavatolni, és erről is kellett volna velük írásbeli megállapodást kötni, hogy ha nem tesznek eleget, akkor ők azok, akik a foglaló kétszeresét vissza kell fizessék.
6: Ez 1. nem megfelelő jogilag, 2. bizonyíthatatlan.
Tehát nem teljesítetted, amit az adásvételi szerződésben vállaltál.
#7-8: Miért nem?
Ha egy felmondási időn túli kiköltözési dátumot adok meg, akkor azzal miért nem mondom fel a szerződést és miért nem érvényesíthető jogvita esetén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!