Hogy tudnak az emberek lakást venni, öröklés, szülői támogatás, és CSOK nélkül?
Nyáron vásároltunk az öcsémmel közösen egy 2 szobás lakást.
Felújítás után novemberben költöztünk be végre.
De ebben a kis kétszobás lakásban benne van mindkettőnk összes pénze+a szüleink megtakarítása és ezen felül fel kellett vennünk 10 millió forint hitelt 20 évre
El nem tudom képzelni,hogy más hogy tud támogatások, öröklés nélkül lakást venni
15-ös, nem tudom hol vettél 2020-ban 14 millió ft-ért lakást, akkor kezdtek emelkedni az árak. Jól tetted egyébként az egész "menetet", bár az kicsit fura számomra,hogy miért ment évekig anyukád számlájára a fizetésed.
Kérdező, ha valaki nulláról indul amikor dolgozni kezd, tehát se megtakarítás, se szülői támogatás, kizárólag előre tud gondolkodni olyan módon mint ahogy Ti is tettétek, valamennyi önerő és a várható havi bevételre alapozva hitel.
Abban egyébként én is látok rizikót,hogy mindkettőtök élete változhat, már barátnőt/barátot se egyszerű fogadni úgy,hogy van egy másik fél a lakásban, és ha valamelyikteknek tartós kapcsolata lesz a hitel miatt nehéz lesz kilépni.
Ha nincs szülői segítség és örökség sem, akkor rá kell jönni, hogy csak magadra számíthatsz, vagyis rajtad múlik mennyi pénzed lesz.
Én nagyon sok lemondással gyűjtögetem a pénzt erre, hitelt nem szerettem volna, így nem vettem lakást amikor "olcsó" volt. Ezt kissé bánom már, de akkoriban ugyanúgy soknak tűntek az árak. A mostani árak is lehet, hogy pár év múlva már olcsónak fognak tűnni.
Most tervezek venni, de elég vicc árak vannak vidéken is, így valószínű nem az álom otthonom tudom megvenni.
A 20-25 milliós árakat nem értem honnan jönnek, én ennyiért csak 20m²-es lakásokat látok kb. (1M egy m²), egy normális méretű lakás kb. 50+M és az is felújítandó.
Nem azt mondom, hogy a wc papíron kell spórolni, de ha veszel valamit akkor érdemes átgondolni, hogy valóban szükség van-e rá? Munkahelyet pedig lehet választani vagy valamivel kiegészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!