Szerintetek mit fognak csinálni majd az emberek amikor lejár a Windows 10 támogatása?
2025 Október 25-én már nem lesz támogatott a Windows 10. Gondolom az eddigiekhez hasonlóan a Windows rendszer figyelmeztetni fog, hogy már nem támogatott az oprendszer, talán fel is hívják a figyelmed, hogy "veszélyben vagy".
Szerintetek az emberek nagyrésze tovább fogja használni a támogatás nélküli Windows 10-et, vagy tömegesen adják majd el a hardverüket és venni újat? Olvastam hogy fizetősen lesznek további támogatások (Extended Security Updates), de ki tudja mennyien fogják ezt megvenni.
Nem tudom mennyi hardver van ma amiben nincs TPM 2.0 modul, de gondolom a legtöbb cucc amit ma használnak azt nem túl új, és az emberek, cégek nem szívesen váltanának, ha úgyis jól működik.
Részemről majd telepítek egy Windows 10 IoT LTSC verziót ami 2032-ig támogatva van, de nyilván az emberek többsége nem tud erről, vagy láthatóan nem fog így tenni.
Akinek nincs pénze új gépet venni az pl. ráteheti a "Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024"-et (amiben pl. nincs TPM és CPU hardverkövetelmény se).
Letölthető a Windows 11 LTSC 24H2 - az nCore-ról a magyar nyelvű is.
Megkerülhető a TPM és CPU követelmény több módon is:
Jövő ősszel bezárja ezt követelmény megkerülést a Microsoft. Azt mondta ha valaki rá is tudná tenni de semmilyen frissítéseket már nem fognak rá kapni.
Autójavításhoz is kevesen értenek (pl vezérműszíj csere) mégis milyen sokan járnak autóval.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!