Eladjam így a házat?
Lenne rá vevő, adna most ügyvéd előtt előleget, de csak március elején tudná a teljes összeget kifizetni.
Elég régóta árulom ezt a házat jó lenne ha Ő venné meg, mert német, nem pedig "c" type (sajnos ezekre van nagyobb esély, magyarok nem is érdeklődtek).
Elég alacsony árban egyeztünk meg, szerintem más is adna ennyit, de 2 hónap alatt nem biztos, hogy lenne másik vevő, (főleg német).
Amúgy befektetésnek vettem ezt a házat, sajnos többért, mint amennyit akkor ért, teljesen kipakolva sok mindenre fény derült (sajnos jobban lepusztult, mint gondoltam, erősen vizesedik).
Így 2 év után már inkább szabadulni szeretnék tőle, mert ez az a ház amitől szabadulni kell. Szeretnék másba befektetni, de ha a számlán lesz a pénz az sem érdekel már. Sajnos kb. 500 ezret buknék ezen a "befektetésen" ha ezt elfogadom. Ezen a helyen mostanában az árak sem fognak felfelé menni, mert csak német vagy cigány venné meg ezt a házat, de a cigányokkal nem állok szóba, így kevesebb az eladási esély (amúgy sok német nézte, de nem tetszett nekik a vizesedés).
Te ebben a helyzetben elutasítanád ezt az ajánlatot és várnál még, hátha lesz márciusig valaki aki többet ad 500 ezerrel és kijönnél legalább 0-ra vagy elfogadnád és várnál ugyanúgy márciusig, hogy teljesen kifizessenek, de legalább másba kezdhetnél (ilyenkor még ugyanúgy az én gondom a ház addig)?
Vagyis a 7.5M-ra rábólintott. A nullszaldóhoz 8M kellett volna (többet szerintem nem adnának már amúgy sem).
Ez az összeg sem lenne gond, de nem szeretnék ennyit várni.
Add oda , de foglalot írjatok és kötbért kössetek ki a szeződésben.
Nyugodj meg, senki nem fogja márciusig elvinni.
Az azonnali pénz mindig jobb, mint a későbbi valamivel több.
Elég csóró német lehet az, aki nem tud kipengetni 7,5 milliót.
Még magyartól is csóró, nemhogy némettől.
Mondd meg neki, hogy 7,5 millió ha kp-ban kipengetni, ha 2 hónap múlva fizet, akkor 500 ezer a kamat.
Alá kell injektálni, nem olyan drága.
Most menekülnek ide, s fillérekért vásárolják fel a vidéki ingatlanokat.
Én biztos, hogy nem engednék az árból.
A Tiszához közeli falvakban van, aki kettőt-hármat is megvesz.
Amúgy nem engedném addig birtokba venni, míg az egészet ki nem fizeti.
Az ördög nem alszik.
Nem biztos az, hogy annyira csóró, amiért nem tud azonnal fizetni. Lehet, hogy üzletel a házakkal, van már neki 20, és amint pénzhez jut, egyből vesz is egy újabb házat. Vagy olyan lekötésben van jelenleg, hogy ha felbontaná, akkor elbukná a kamatot.
Ilyen nehezen eladható ház esetén szerintem is meg kell ragadni a lehetőséget.
Abban nem tudok tanácsot adni, hogy inkább foglaló, és belenyugszol a veszteségbe, vagy inkább előleg, és tovább hirdeted a házat, aztán ha lesz esetleg jobb ajánlat, akkor az előleget visszaadod. (Így viszont a vevő is visszaléphet következmények nélkül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!