Melyik vidéki apró faluban érdemes vásárolni ingatlant?
Apró faluban szeretnék vásárolni házat. Nagyon vonz a vidéki csendes élet. Fontos szempontok a következők lennének:
100 fő környékén legyen a népesség, roma mentes település illetve környék, természet hangját ne törje meg városi zaj legjobb a zsák település.
Munka miatt tökéletes lenne nekem "home office ".
Szeretnék kérni pár település nevet ha ismertek ilyet.
Sok városi nagyot csalódik, hogy a falu mégsem csendes és olyan szép. Van kakas, kutya, disznószag, stb. Ugat, kukorékol, jön a szag, és felháborodik a volt városi. Ez velejár!
De kis falvakat te is találsz bőségesen, kérdés, melyik tetület szinpatikus. Örség, Zemplén.... De jobb mindenhol helyben tájékozódni. És ilyen helyen messze van a bolt is, minden más is.
A vidéki zaj nem zavar? Úgy mint láncfűrész, fűkasza, traktor, kutya, kakas, lúd, ilyesmi?
Ezt a "romamentes" dolgot engedd el, ez teljesen változó, van olyan település, ahol együtt élnek a magyarokkal, van ahol nem, van ahol úgy élnek külön, hogy tényleg csak nyűg, hogy vannak, van ahol nem, szóval ez teljesen változó. Én leginkább a sváb településeket tudom ajánlani neked, délen, pl. Baranyában, az szinte biztos, hogy ott ha külön is élnek, vagy ha együtt élnek a svábokkal és a magyarokkal, nem azok akikre gondolsz és akik miatt esetleg keresnéd azt a települést, ahol nincsenek. Az, hogy egy településen 100-an laknak, vagy 800-an vagy akár 3000-en, kb. teljesen mindegy, mert nem k....ra mindegy, hogy egy családiház egy olyan településen áll, ahol 3000-en laknak, vagy egy olyanon, ahol 100-an? A szomszédod mindkét esetben fog füvet vágni, fog fát vágni, fog zörögni valami szarral, mert a ház körül mindig van munka, a családiház az ilyen. Az, hogy laknak mondjuk 3000-en, az nem azt jelenti, hogy a falu másik végéből is hallod a zajt, nem lesz attól nagyobb zaj! Nyüzsgés se lesz attól, mert hát ezt tapasztalatból mondhatom, hogy egy több ezer fős településen is, hiába van teszem azt bolt este 11-ig, hiába van nyitva kocsma éjfélig stb. stb. az este és hétvégén olyan, mintha evakuálták volna, mert mindenki otthon van, napközben meg az idősekkel találkozhatsz, hisz mindenki más dolgozik. Nem élhetetlen. A nagyváros, az ami élhetetlen!
Ha már házat veszel olyan helyen tedd azt amit el is tudsz majd adni. Ennek legelső feltétele a munka! Lehet 4-5 év múlva már nem home officeban leszel. A mi cégünknél felszmolták teljessen, és egyre több cég tesz így.
Pannonhalmi régió, dimbes dombos terület, tele van olyan utcákkal amik átmenő forgalomtól mentesek, vagy minimális forgalom van rajta, közben meg közel van a falu központhoz és a faluk nagy része közel van Győrhöz. Ehhez még hozzá veheted a 81-es főút környékén lévő falvakat is. Győr a legfejlettebb megye jogú város, rengeteg munka lehetőséggel.
Más környéket nem ajánlok, mert mindig is ebben a régióban éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!