Véleményed szerint, ha hosszútávra tervez vásárolni ingatlant az ember (estemben legalább 10 év), akkor érdemes inkább téglaépítésű felé irányulni?
Tavasszal készülök megvenni az első lakásomat, és mivel éltem már több panellakásban nekem abból sem voltak olyan rémisztő tapasztalataim, amiket olvastam már akár itt is a gyakorin.
Egyetlen 1 lakás volt, ahol gond volt a víznyomással, fűtéssel, és még a felső szomszédom is nagyon hangos volt, de a többi albérletemet igen is szerettem.
Az első lakásommal legalább egy 10 évre tervezek, méretben és környékben is. Legalább 40 nm, és olyan városi elhelyezkedéssel ami alapján mindig lesz munkahely a végzettségemnek anélkül, hogy utazni kéne órákat.
Panellakások azért így is 5-8 millióval kevesebbe kerülnek. De nem tudom mennyire jó ötlet úgy leadni a szintet, ha megvan a lakásra a pénz. Mivel 5 millióm ha meg is marad úgyse tudok vele mit kezdeni, csak felélem. Ingatlant nem tudok venni belőle, az, hogy luxusból rendezzek be egy 40 nm-es lakást meg nekem olyan "ehhh" kategória.
Az első lakásnál inkább az fontos, hogy minél hamarabb legyen és minél kevesebb hitellel. Most tervezheted 10 évre, de bármikor alakulhat úgy, hogy nagyobb lakást szeretnél vagy költöznöd kell más városba, így nem gond ha most ez panel lesz.
Ha gond nélkül ki tudod fizetni akkor persze válassz a panel helyett másikat nyugodtan. Annak az értéke később is nagyobb lesz, a pénzed nem veszted el vele.
Mikor Pesten elkezdtem az egyetemet 2010-ben 18 évesen,
a szüleim vásároltak egy 16m2 tégla lakást nekem.
A belmagassága 3,2m volt és apu kialakított ott egy 7m2 fekvő galériát.
11 évig éltem abban a lakásban,és imádtam,de kinőttem a végén.
2 évvel ezelőtt,29 voltam mikor elköltöztem onnan.
Eladtam azt a lakást,volt megtakarításom is, és némi hitellel együtt vásároltam egy 39m2 1,5 szobás lakást pesten.
Az előző lakáshoz képest ez egy kész kastély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!