Panelban élni miért gázabb, mint egy lakótelepi téglaépítésű házban?
Régebben azért volt "gázabb", mert a távfűtés miatt nagyon magas volt a panel rezsije. Most, hogy nagy részüket hőszigetelték, nem tudom, hogy ez változott-e.
A téglaépítésű lakótelepek lakásaiban viszont sok helyen konvektor volt, aminek a gázfogyasztását a lakó szabályozhatta. De az sem volt olcsó.
Gáz mindkettő a feeling miatt.
A lakótelepek nem arról híresek, hogy a jómódú emberek gyűjtőhelye, sem itthon, sem külföldön.
Félreértés ne essék, mi is panelben laktunk 40 évig, de a tény az tény.
Van, aki utál ilyenben lakni, van aki nem. Én sem, pedig 1971 óta panelban lakom. Pár éve, amikor a mostaniba költöztünk pár hétig zavart a mellettünk levő felvonótorony motorjának a be-kikapcsolása. Ma már fel sem veszem. Szeretünk ilyenben lakni. Múlt évben beburkoltattuk (16 cm vastagon) a 6 lépcsőházat, egész télen 0 (nulla) és 1 között volt beállítva a hőszabályzó a radiátorokon, de a szobákban 24-25 c° volt a hőmérséklet. Igazat írtam, nem másítottam a valóságon. Másoktól hallottam több esetben: a fűtési számlájuk (vékonyabb burkolás esetén) 30%-kal lett kevesebb.
Szerintem nem gáz panellakásban élni.
7-es válaszoló.
Igazat adok neked, de ha a szomszédok részéről (de a Te részedről is) van némi tapintatosság, akkor még a gyerekek ugrálását is vagy el lehet tűrni, vagy lehet mérsékelni.
Én 1971 óta lakom panellakásban, két helyen. Nincs problémám sem a szomszédokkal, sem -tudtommal - nekik velünk. Emberség kérdése is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!