Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A téglaépítésű lakások általáb...

A téglaépítésű lakások általában csendesebbek, mint a panelek?

Figyelt kérdés
Most költözöm panelba. Panelprogramos, tehát kintről semmi zaj nem jön. Oldalról se, mert csendes a szomszéd, viszont felülről azért ha hangosan megy a zene vagy gondolom a tévé, az áthallatszik, plusz a csövekben folyó víz hangja is elég idegesítő néha. Kicsit elszomorít, mert jó helyen levő, tágas, drága lakás. Ehhez mindenképp hozzá kell szokni, ha panelba megy az ember? Vagy a téglalakás is ilyen? Olvastam mindenfélét, van, ahol azt írják, hogy téglában se sokkal jobb a helyzet.
2020. okt. 12. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:
A vasbeton kissé jobban vezeti a hangot.
2020. okt. 12. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:

attól függ milyen tégla. Vannak ezek a 4-5 emeletes munkásszálló téglák, na az kb ugyan olyan..

Nagypolgári, ami nem leválasztott, na az a tuti.

Újakban is simán áthallatszik, + sokszor ytongot raknak válaszfalnak

2020. okt. 12. 13:20
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

A panel ilyen. Ha nem vezetné eléggé a hangot, akkor ott van a budi mögötti szerelvény akna, vagy az átmenő fűtés csövek. Volt időszak, amikor konkrétan át is láttam az alsó szomszédhoz. (Fűtés korszerűsítés.) :D

A nagypolgárikat én nem szeretem személy szerint, de sokan bolondulnak értük. Ha nincs sok kis lakásra osztva ész nélkül, akkor azok a legjobbak ilyen szempontból. De általában le vannak.

Mi egy 10 éves tégla épületben élünk. Nekünk ez sokkal csendesebb, mint a panel volt, de azért szomszéd függő is. Itt is lehet hallani, ha centrifugázik a mosógép, vagy hozzácsapja a zuhanyfejet a szomszéd a kádhoz. Egy időben fiatal bulizós szomszédok voltak, velük nehéz volt az élet, most pár hónapig a kiskutya nevelés (üvöltve) fortélyait hallgattuk reggelente. Egyébként nem annyira vészes. Ha megszokja az ember, hogy van élet körülötte, nem gond. Engem pl. a mostani zajok egyáltalán nem zavarnak, nem olyan mértékűek, inkább felröhögünk egy-egy áthallatszó mondaton (Már megint ide pisiltél!? Mit képzelsz magadról!?- Csak reméljük, hogy a kiskutyának szólt. :D). A panel néha elviselhetetlen volt, de ott is a szomszéd életstílusa volt a legnagyobb probléma, nem maga az élettel járó zaj.

Panelba nem szívesen mennék már vissza. A téglánkkal nincs bajom, de utólag már okosabb vagyok. Nálunk pl. alapvető gond, hogy a mi hálónk falszomszédja a szomszéd amerikai konyhás nappalija. Szóval ahova mi aludni járunk az az ő élettere kvázi. A bulizós bagázzsal sem lett volna semmi bajunk, ha nem a fejünk mellett partiznak, amikor mi aludnánk. (A másik szomszédunkkal nappali-nappali kapcsolatosok vagyunk, így velük sosem volt hasonló gond.) Alulról semmilyen zajt nem hallunk, felülről a mosógép és a zuhany hallható minimálisan.

2020. okt. 12. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

"Kicsit elszomorít, mert.... drága lakás."

Ha ez megnyugtat, hamarosan jóval olcsóbb lesz a panel.

2020. okt. 12. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Panel sajnos ilyen. Laktam benne kényszerből 10 évet de soha az életben nem teszem be a lábám többet bele. A legjobb része a központi fűtés. Baromi drága felesleges rezsi fizetés.. Plusz tényleg baromi zajos. Arról nem is beszélve, hogy a nem

Panel programosak jó része tele van még veszélyes anyaggal is. Mállik az azbeszt a pincékben és tárolókban.

2020. okt. 13. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!