Nincs birtokbaadási jegyzőkönyv?
Sziasztok!
Történet a következő: Apósom a férjemre hagyta a házat ajándékozási szerződés címén kb 1 évvel ezelőtt. Ő azóta januárban meghalt. Nos a sok gond közt egy csomó dolog rendezése feledésbe merült. Az egyik,ami ma jutott eszembe,hogy a közművet vagy jelen esetben nálunk az áram még nincs átírva.
Barhol olvasom mindenhol ez a birtokbaadási jegyzőkönyv bukkan fel. Mi a teendő,ha ilyen nincs?
A számlákat,ahogy az elmúlt 10 évben is,én fizetem be,tehát tuti nincs rajta tartozás. Egy házban laktunk apóssal,az ő nevén volt az óra,de az én számlámról fizetem legalább 10 éve,ha nem több,így nem is esett le,hogy meg kellene már csinálni az átírás részét.
Most sem magamtól jutott eszembe,csak az eddig használt applikácó megszűnt,a másik semmit sem ér,a harmadik meg regisztrációt kér,de ugye nincs nevünkön közmű és itt esett le a dolog.
Szerintem birtokbaadási jegyzőkönyv csak adás-vétel esetén kell, viszont ha hivatalosan be lett jegyezve az ajándékozás, akkor ezzel és tulajdoni lappal a kezetekben a nevetekre tudjátok írni a házat.
Ha ez nem lett ügyvéd által megcsinálva, akkor pedig a halotti anyakönyvi kivonattal, amennyiben volt végzés, hogy ti vagytok az örökösök.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!