Ingatlan vásárlásnál mikor fizeted ki 100%-ban?
Ugye a vevő a vételárból venné a következő lakást/házat, ahova innen költözne, és ez eltarthat 1-2 hónapig. Ehhez pedig nyilván szükségük van pénzre. Nekem viszont kicsit furcsa úgy 100%-ban kifizetni valamit, hogy kifizetéskor valójában még nem kapom meg a lakást, csak az adásvételiben rögzített birtokbavétel napján. Vagy én gondolom túl, és ez a bejáratott dolog hogy simán kifizetik a lakást ahova utána csak hónapokkal tudnak beköltözni?
Nyilván foglaló már elején van fizetve, de ez csak szokásos 10%. Illetve hitel részét pedig a bank kiutalja nekik. Nekem maradék önerőt kell fizetni.
Ez attól függ, hogy ki hova költözne, kell-e tovább fizetnie a vételárból. Egészen hosszú láncolat is lehet, de az is lehet, hogy megszakad valahol. Nekünk pl. kellett anno a teljes lakásunk ára a házunkhoz, így úgy szerződtünk, hogy ezt megkapjuk mire tovább kell fizetnünk, így aki megvette a lakásunkat várt a birtokbaadásra 1,5 hónapot kb. A házunk eladója viszont már az új házában élt, így amint kiutalta a bank utolsó részletként a hitelt neki, 3 napon belül megtörtént a birtokbaadás és költözhettünk.
Anno, amikor mi vettük a lakásunkat, mi is vártunk 2 hónapot a birtokbaadásig úgy, hogy mindent kifizettünk, ebben állapodtunk meg, de visszabérlési lehetőséget is kértek az eladók (építkeztek). Mi albérletből jöttünk akkor, ahol 30 nap volt a felmondás, szóval ha az eladó visszabérelte volna a megvett lakást, az állja a mi albérletünk árát. Annyi volt a deal, hogy kommunikáljunk, hogy mi időben feltudjuk mondani az albit és ne szivassanak azzal, hogy esetleg felmondás után közlik, hogy bocs, mégsem, kell még 2 hét... :D Ahány helyzet, annyi megoldás lehet, csak egzaktul legyen benne a szerződésben. Szerintem nincs ezzel gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!