Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlásnál mekkora...

Ingatlan vásárlásnál mekkora összeget ajánlott hagyni a számlán?

Figyelt kérdés
Minél több önerőt kellene használni, de azért le sem lehet nullázni... 🤔
okt. 26. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
4% illetékre kell hagyni elég pénzt. De mikor én vettem családi házat 2 hét múlva csőtörés volt az emeletén és hirtelen minden elázott, minden helyiség.
okt. 26. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
4-6 hónapnyi fizetésednek megfelelő összeg jó ha félre van téve.
okt. 26. 14:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Jel.pill. pont 4 havi fizetésem van...
okt. 26. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

4% illeték

Ügyvédi dij

És még egy kevés ha bármi van ne adja ég legyen mihez nyúlni.

okt. 26. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Illetékre lehet részletfizetést kérni, lehet halasztást is.

De ha kell bútort venni, festeni, vagy bármi, arra simán elmegy egy millió.

Ha van mögötted család, akkor lehetsz bátrabb.

Inkább vegyél fel kicsit több hitelt, hogy maradjon tőkéd, aztán előtörleszted.

okt. 27. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Mikor mi házat vettünk 60millió körül volt a számlánkon a lakás 40millió volt 45millió volt a plafon ameddig kerestünk többért nem mert szerettük volna hogy maradjon felújításra is ezért is vártuk meg hogy minnél több legyen.
okt. 29. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Illeték+ügyvéd 5%

Felújításra min. 1M-ot félretennék

Ha kell a lakásban bármit beszerezni (sütő, mosógéo, hűtő, bútorok) akkor ezt már most számold össze és hagyj ennyit

És legalább fél évnyi fizetés is jó ha van félrerakva, mert bármi közbejöhet, megszűnik a munkahely, nem találsz azonnal újat, valamiből meg kell élned.

Én úgy voltam vele hogy 1-2 millió hiányzott még a lakásvásárláshoz (ez már illetékkel együtt), ezért 8M hitelt felvettem hozzá hogy aztán ne üres számlával kezdjem a költözést.

nov. 8. 05:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!